We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel ATATÜRK HAVALİMANI KAPANIYOR MU?

ATATÜRK HAVALİMANI KAPANIYOR MU?

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, 3. Havalimanı’nın hizmete açılmasının ardından Atatürk Havalimanı’nın hizmete devam edip etmeyeceği yönündeki iddiaları yanıtladı..

ataturk_havaalani

Atatürk Uluslararası Havalimanı hakkındaki iddalara NTV canlı yayınında yanıt veren Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, Atatürk Havalimanı’nın kapanmasının söz konusu olmadığını, 3. Havalimanı ile birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Birkaç gün önce bir öğretim üyesinin basında yer alan İstanbul’un Atatürk Havalimanı’na ihtiyacı olmadığı yönündeki değerlendirmesini gördüğünü söyleyen Bakan Elvan bir bilim adamının İstanbul’un Ataürk Havalimanı’na ihtiyacı olduğunu bilmesi gerektiğini, çünkü bugün Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nın İstanbul’un ihtiyacını karşılayamadığını söyledi.

  1. havalimanı projesinin ihtiyaç sebebiyle hayata geçirilmekte olduğunu ifade eden Bakan Elvan, 3. havalimanı faaliyete başldıktabn sonra Atatürk Havalimanı’ındaki uçuşların tarifeli mi yoksa özel uçakla mı devam edeceği hakkında henüz net bir karar verilmediğini ancak beklentilerin Atetük Havalimanı’nı kargo uçakları ve tarife dışı özel uçaklarının

TMMOB İKK sözcüsü Süleyman Solmaz, 3. havalimanında ihalede 105 olarak açıklanan kot yüksekliğinin ihale sonrasında 70 metreye düşürüldüğünü ancak söz konusu kot yüksekliği sebebiyle uçakların havalimanına iniş kalkış yapmasının mümkün olmadığını söyledi..

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu (İKK) bünyesinde, Harita ve Kadastro, Çevre, Jeoloji Mühendisleri ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubelerinden oluşan çalışma grubu tarafından 3. Havalimanı projesine ilişkin hazırlanan teknik rapor, Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinde düzenlenen bir basın toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı.

Rapor hakkında bilgi veren TMMOB İKK sözcüsü Süleyman Solmaz, 3. havalimanı ihalesinde 105 metreolarak belirtilen kot yüksekliğinn ihale sonrasında 70 metreye indirildiğini ancak bu kot yüksekliğinin uçakiniş ve kalkışları için teorik olarak mümkün olmayacağını, bu sorunun çözülmesi için de ya bölgedeki tepelerin tıraşlanacağını ya da kot yüksekliğinin yeniden 105 metreye çıkarılacağını söyledi. Bölgede bulunan tepelerden ise 3. köprü otoyolunun geçtiğini ifade eden Korkmaz, bu kez de nşa aşamasında olan otoyol projesinin kotlarının değişmesinin gündeme geleceğini, kot yüksekliğinin bu haliyle kalması durumunda ise 3. havalimanının kullanılamayacağını belirtti.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası üyesi Selin Bostan ise kotun 70 metreolarak kalması halinde pistlerin güneyinden geçen ve tamamen traşlanması gereken alanda kurulan Kuzey Marmara Otoyolu inşaatının tehlike yaratacağını, projenin tutarsız olduğunu, ayrıca Türk Hava Kurumu’nun teknik birimi de şu anda bu projeye onay veremeyeceğini belirttiğini söyledi.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.