We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel ANTALYA, İLK 5 AYDA 2014 RAKAMLARINI GEÇTİ

ANTALYA, İLK 5 AYDA 2014 RAKAMLARINI GEÇTİ

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Antalya’nın yabancı ziyaretçi girişinde yakaladığı yükseliş devam ediyor. Yılın ilk 5 aylık döneminde gelen ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 45 artışla 2.8 milyonu geçti.
 
 Antalya’ya Ocak-Mayıs dönemini kapsayan ilk beş ayda gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2.8 milyonu aştı.
Kısa adı AKTOB olan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Dr. Erkan Yağcı,yılın ilk beş aylık verilerini değerlendirirken ziyaretçi girişi açısından, rekor yılı olan 2015’in yüzde 10 aşıldığını bildirdi.
Dr. Yağcı konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Antalya’ya ziyaretçi gönderen ülkeler  arasında Rusya geçen yılki rekor büyümesini bu yıl da devam ettiriyor. 5 aylık dönemde Rusya pazarından gelenlerin sayısındaki artış yüzde 40’ın üzerindedir. Bu dönemde sürpriz bir büyüme oranını yakalamış bulunuyoruz. Mayıs ayı rakamlarımız en iyi yılımız olan 2014 yılını aşmış en iyi mayıs ayını yakalamış bulunuyoruz.
Bu trendin yıl sonuna kadar devam edeceğini öngörüyoruz.
Avrupa hala 2015’in gerisinde
Fakat diğer önemli kaynak pazarımız olan Almanyada ise geçen yıla kıyasla büyüme gerçekleşti, fakat henüz en iyi yılımız olan 2015 yılı rakamlarına ulaşamadı.
Türk turizminin gelişmesinde önemli yapıtaşlarından birisi olan Avrupa pazarının bu dönemdede büyümeye geçmesi 2019 yılı için farklı bir umut verici gelişme oldu.
Ayrıca,  Antalya, Türkiye turizm büyümesinin ortalamasını yükselten bir büyüme gerçekleştiriyor. Antalya , Türkiye turizminin büyümesinde itici güçtür.
2018 yılı her ne kadar turist sayısı bakımından ciddi bir büyüme trendine geçmiş olmasına rağmen esas büyümemiz hem kişi sayısı hem gelir bakımından 2019 ve 2020 yılı olacak. Bu nedenle 2019 yılına şimdiden hazırlanmamız gerekir.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.