We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel CHARTER SEFERLERİ KAN KAYBEDİYOR: RUSYA ÇIKIŞLI TURLAR “TARİFELİ”YE KAYIYOR

CHARTER SEFERLERİ KAN KAYBEDİYOR: RUSYA ÇIKIŞLI TURLAR “TARİFELİ”YE KAYIYOR

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Kommersant gazetesinin uçak bileti satış servisi OnlineTur.ru’nun verilerine dayandırdığı habere göre, 2012’de turların yüzde 26’sı tarifeli seferlerle gerçekleştirilirken bugün bu oran yüzde 52’ye çıkmış durumda. 
Servis yetkilileri 2018 sonunda oranın yüzde 60’a ulaşacağını tahmin ediyor. Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR temsilcileri de benzer oranlar veriyor. Durumdan en çok etkilenen destinasyonlar Yunanistan, İtalya ve İspanya.

Rusya’da charter uçuşlarıyla gerçekleşen organze turların toplam içindeki payı düşüşte. Charter servisi veren şirket sayısının azalması ve bu şirketlerin faaliyetini düzenleyen kuralların sıkılaşması tur operatörlerini tarifeli seferlere yöneltiyor.

Son altı yılda tarifeli uçuşların payı iki kat artarak yüzde 50’nin üzerine çıktı. Trendin 2018’de de devam etmesi bekleniyor. Gelişmeler neticesinde tur fiyatlarının artması kaçınılmaz.

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.