We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel 2022 için erken aksiyon alınmalı

2022 için erken aksiyon alınmalı

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

 

Caresse, a Luxury Collection Resort & Spa, Bodrum Director of Sales & Marketing Müdürü Hakan Öztürk,2022 yılı öngörülerini paylaştı.

2022 yılı Satış & pazarlama departmalarının gözünden değerlendirir misiniz?

2022 yılı Türkiye turizmi için rekor bir sezon olacağını ön görmekteyiz. Hem operatörler hem de yurtdışındaki partnerlerimiz ile yaptığımız görüşmelerde şuana kadar her şey olumlu ilerlemektedir. Covid-19 a karşı aşı ve tedavi çalışmalarının artmasıyla ve olumlu sonuçlarla birlikte insanlarda bir güven ortamı oluşuyor ve yavaş yavaş panik durumunda da çıkılıyor. Bunları bir araya getirdiğimiz zaman da ise yapılan 2022 bütçeleri ve beklentileri oldukça yüksektedir.

2022 Son dakika yılı olur mu? Olursa neden, olmaz ise neden?

2022 rezervasyonları yavaş yavaş başladı, şuan da erken rezervasyon kampanyalarından yararlanan bir çok misafirimiz var özellikle geçen sene Temmuz ve Ağustos aylarında müsaitlik sıkıntısı yaşayan misafirlerimiz aynı sorunları yaşamamak adına şimdiden rezervasyonlarını yapmaktadır. Covid konusunda daha sıkı tedbirler alan ülkeler sınırlarını kapatacaklarından dolayı özellikle Avrupa pazarları maalesef yine son dakika olacaktır diye tahmin ediyorum.

Satış ve pazarlama yöneticileri 2022 yılında nelere dikkat etmeli?

Öncelikle Covid ile birlikte hepimiz bir çok şeyi yeni öğrendik ve tecrübe ettik; kısıtlamalar, karantina, yasaklar vs derken kayıpların yerini doldurmak için devamlı alternatif yeni pazarlara yöneldik. 2022 için önerim; geç kalmadan alternatif pazarlar belirlemeli ve erken aksiyon alıp öngörülü hareket etmeliyiz.

 

 

 

Yorum Yaz