Business Travel Show, 2016 senesine yönelik seyahat harcamaları ve bütçe tahminlerini yayınladı. Buna göre, tüketicilerin %51’i seyahat harcamalarının artmasından endişe ettiklerini dile getirdi. Seyahat satın alanların sayısı ise 2015 senesine kıyasla %6’lık bir düşüş yaşayarak %44’e gerileyecek.
Business Travel Show, her yıl düzenli olarak hazırladığı ve yeni başlayan seneye dair seyahat bütçe ve harcamalarına dair tahminlerin yer aldığı raporunu yayınladı. Buna göre, seyahat bütçeleri az oranda artan tüketiciyi zorlu bir sene beklerken, bunların yarısı seyahat masrafları ve bütçe/harcama arasındaki uyum konusunda endişelendiklerini dile getirdi.
Tüketicilerin neredeyse %29’u seyahat giderleri ile beraber gelirlerinin de artacağını belirtirken bu sayı 2015 senesine yönelik tahminlerde %32 olarak açıklanmıştı. Açıklanan tahmini rakamlara göre, geçtiğimiz seneyle kıyaslığında 2016 senesinde tüketiciler daha çok seyahat etme konusunda sıkıntı yaşayacak. Seyahat satın alanların sayısı 2015 senesine kıyasla %6’lık bir düşüş yaşayarak %44’e gerileyecek ve bu sene daha az seyahat organize edenlerin sayısı %19 olacak. Bu sayı 2015 tahminlerinde %14 olarak kaydedilmişti.
UÇAK HARCAMALARI
Business Travel Show’un tahminlerine göre 2016 senesinde havayolu ile seyahat edenlerin %76’sı bunun için, geçen seneye kıyasla aynı oranda veya daha fazla para harcayacak. Seyahat harcamaları için ayrılan bütçelerin 3’te 1’inde artış kaydedileceğini belirten Business Travel Show, bütçelerin %24’ünde de düşüş yaşanacağını vurguladı. Daha ucuz olan havayolu firmalarını seçenlerin sayısı bu sene de değişmeyecek ve %86 olarak gerçekleşecek. 2015’te %26 olan daha ucuz olan uçuşlara rezervasyon yaptıranların sayısı bu sene artarak %27 olacak. Koltuk sayısı diğer uçuş tiplerine oranla daha az olan ‘business class’ uçuşlar %38’den %42’ye yükselirken, iş seyahatleri dolasıyla ucu açık bilet satın alanların sayısı belirgin bir şekilde azalarak %33’ten %28’e düşecek.
KONAKLAMA HARCAMALARI
Business Travel Show’a göre geçen sene olduğu gibi 2016 senesinde de tüketicilerin 3’te 1’inin konaklama bütçeleri artacak. Ucuz otele yönelik harcamalarda gözle görülür bir azalış yaşanacak ve bu rakam %25’ten daha az olarak kaydedilecek. Öte yandan, tüketicilerin %51’i seyahat harcamalarının artmasından endişe ettiklerini dile getirdi.