Fabrikası Yalova’da bulunan ve İstanbul ve İzmir’de showroomları bulunan Moss Yacht, Antalya’da düzenlenen Yacht Life Boat Show 2023’de yerini aldı.
Moss Yacht, yıllık 70 tekne üretim kapasitesini, 2024 yılında 100 tekneye çıkarmayı planlarken, firmanın Genel Koordinatörü Sinan Dağdelen yaptığı açıklamasında, marka olarak Avrupa’ya açıldıklarını, Polonya ile distribütörlük anlaşması yaptıklarını ve Moss Yacht markasını bu sene içerisinde Avrupa’da da daha çok göstermek istediklerini söyledi.
ANTALYA’DA YACHT LİFE BOAT SHOW 2023’DE BULUNMAKTAN DOLAYI MUTLUYUZ
Sinan Dağdelen Antalya’da Yacht Life Boat Show 2023’de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söylerken, “ Öncelikle ülkemizde turizmin başkenti olarak nitelendirdiğim Antalya’da böyle bir fuarın organize ediliyor olması, bizim için gurur verici. Bu fuarda bulunmak da bizim için çok önemli. Sonuç olarak, bizim asıl amaçlarımızdan birisi, markamızı yurt dışına tanıtmak. Marka olarak yurt dışında zaten geldiğimiz bir nokta var. Burada olmaktan mutluyuz.”dedi.
2024 YILINDA ÜRETİM KAPASİTEMİZİ 100 TEKNEYE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ
Dağdelen, Moss Yacht olarak yaptıkları çalışmaları da değerlendirirken, “Senelik olarak şu anda 70 tekne üretim kapasitemiz var. 2024 yılında bunu 100 tekneye çıkarmayı hedefliyoruz. Avrupa’da 3 tane distribütörlük yaptığımız anlaşmamız oldu. Bunlardan kesinleşen bir tanesi Polonya oldu. Polonya ile distribütörlük anlaşmamızı yaptık. Markamızı bu sene içerisinde Avrupa’da da göstermek istiyoruz. Bizim en büyük modelimiz 11.95. Bu modelimizi yine 2024 yılı içerisinde sularda olacağını öngörüyoruz bu modelimizin. Bir tane de ara model ürettik. Bunun da şubat ayındaki İstanbul Fuarı’nda lansmanını yapmayı hedefliyoruz. Fuarda aldığımız izlenimlere göre, markamızın şu an bilinirliğinin gayet iyi olduğunu gördük. Bu da bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.”dedi.
TEKNELERİN ÇOK CİDDİ BİR YER PROBLEMİ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ
Denizcilik ve Türkiye denince neler söylemek istersiniz sorumuza da cevaplar veren Sinan Dağdelen, “Ülkemiz, zaten üç tarafının denizlerle çevrili olması ile beraber, denizci bir ülke olma yolunda ilerliyor. Bu arada bazı eksiklikler de oluyor. Bizde bunların giderilmesini umuyoruz. Nedir bunlar derseniz? Antalya’da en büyük sorun olarak, çok ciddi bir yer problemi olduğunu görüyoruz. Fuarda bunu çok duyuyoruz. Bu sorunun çözülmesi adına da gerekli adımların atılacağını düşünüyoruz. Hem devletimiz tarafından hem de bu işle ilgilenen yetkili başkanlıklar tarafından. Yani şu anda Türkiye’deki en büyük problem yer problemi. Bu sorunu dile getiriyoruz. Çünkü, müşteri tarafından en çok duyduğumuz ve bizim de gözlemlediğimiz en büyük sorun yer problemi. Cennet bir ülkede yaşıyoruz ve üç bir yanımız denizlerle çevrili. Burada insanların tekne ile haşır neşir olması bütün markaların hedefi. Bunun olması için de yer problemi sorununun yetkililerimizce giderilmesini umuyoruz, giderileceğini de düşünüyoruz. Şu an için Amatör denizcilik Belgesinin alınması ile ilgili bakanlıklarımız gerekenleri yapıyorlar. Bu arada yine bir milyon denizci projesi hayata geçirildi. İnsanlar ne kadar çok, tekne ve yat tarafına, ya da deniz tarafına yönelirse bizim için de o kadar olumlu olacağını düşünüyorum.”diye konuştu.
Haber: Halil Öncü