We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Aktüel JAC ALMPANİS: TÜRKİYE GENELİNDE 250.000 ÜZERİNDE MİSAFİR PLANLADIK

JAC ALMPANİS: TÜRKİYE GENELİNDE 250.000 ÜZERİNDE MİSAFİR PLANLADIK

Merve TOROS

Hotelplan Group (vTours) Uçuş ve Süreç Yönetimi Direktörü Jac Almpanis ile şirketlerinin faaliyetlerini ve düzenledikleri uçuşları konuştuk.

Uçuşlar Açısından Mevcut Durumu Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

Uçuşlar konusunda oldukça güclü bir dönemden geçiyoruz. Türkiye genelinde, Ege bölgesi de dahil olmak üzere, 250.000’in üzerinde misafir planladık. Ege bölgesinde SunExpress ile garanti altına aldığımız uçuşlarla en büyük ortaklığımızı oluşturuyoruz. Pegasus bizim için çok güclü bir partner ve aynı zamanda Freebird ile diğer charter firmalarıyla da çalışıyoruz. Charter uçuşlarını yalnızca risk dahilinde planladık, bu da olumlu bir tablo yaratıyor.

Genel anlamda işlerin çok iyi gittiğini söyleyebiliriz. Tek istisna, temmuz ve ağustos aylarında fiyat artışı nedeniyle bir miktar düşüş görmemiz oldu. Ancak bu durumu mart ayında düzenlenecek ITB Berlin Fuarı ile netleştireceğiz. Havayolu firmaları, bu fuar sonrasında uçuş programlarını tekrar gözden geçirecek. Şu an örneğin, Condor koltuk sayısını azaltıyor ve bazı uçuşlarını iptal ediyor. Bu nedenle kapasite açısından bir normalleşme bekliyoruz.

Ayrıca kara taşımacılığını da tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor. Otelciler de bu süreci dikkatle takip ederek kapasitelerini yeniden planlamalılar.

2025 Yılından Beklentileriniz Neler?

Şu anki durum oldukça olumlu. FTI’ın piyasadan çekilmesi büyük bir boşluk oluşturdu, ancak pazar bu boşluğu telafi etmeyi başardı. Bu gelişme, özellikle Ege bölgesinde büyük bir avantaj sağlıyor. FTI bölgede önemli bir oyuncuydu ve biz garantili otellerimizle bu boşluğu doldurduk. 2025 yılında Ege bölgesinde büyük bir büyümeyi hedefliyoruz.

Türkiye’nin Turizmdeki Konumu ve Almanya Pazaryeri

Türkiye, bir destinasyon olarak çok iyi bir konumda. Ancak fiyatlar konusunda aynı şeyi söylemek zor. Fiyat artışı mevcut, ancak diğer destinasyonlar kadar değil. Avrupa’nın diğer popüler tatil noktaları çok daha pahalı hale geldi. Bu da Türkiye’yi, Alman misafirler için cazip kılmaya devam ediyor.

Almanya’daki Ekonomik Durum ve Turizm Taleplerine Etkisi

Avrupa’daki ekonomik belirsizlikler turizm taleplerini etkiliyor. Ukrayna’daki savaş nedeniyle enerji fiyatlarının artması, insanlardaki harcama davranışlarını daha temkinli hale getiriyor. Almanya’da yaklaşan seçimler de pazarı etkileyen bir faktör. Seçimlerden sonra piyasanın daha net bir yön belirlemesini bekliyoruz. Aynı zamanda ABD’deki seçimler de Avrupa pazarını dolaylı olarak etkileyebilecek unsurlar arasında yer alıyor. Genel olarak Avrupa’da ekonomik belirsizlik sürerken, turizm talebine olan etkilerini yakından takip ediyoruz.

2025 Planlarınız Nelerdir?

2025 yılı için oldukça olumlu bir tablo çiziyoruz. vTours ve Hotelplan Blue gibi markalar, kapasite artışına gidiyor. Piyasada daha fazla alan mevcut. FTI geçen yıl 500.000 misafir ağırladı ve bu misafirler şu an farklı tur operatörleri arasında paylaşılıyor. Bu da 2025’in verimli geçeceğini gösteriyor.

Türkiye Turizm Pazarına Dair Genel Bir Değerlendirme

Genel anlamda turizm pazaryeri olumlu bir gidişatta. Talep artıyor, ancak fiyat dengesinin korunması kritik olacak. 2025 yılının başarılı geçmesi için doğru fiyat politikaları belirlenmeli ve pazar dinamikleri doğru okunmalı. Ancak mevcut tabloya baktığımızda, Türkiye turizm pazarında büyük fırsatların var olduğunu görebiliyoruz.

 

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.