We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel Elagöz: “Last Minute Ağlırlıklı Bir Sezon Bizi Bekliyor”

Elagöz: “Last Minute Ağlırlıklı Bir Sezon Bizi Bekliyor”

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Elagöz: “Last Minute Ağlırlıklı Bir Sezon Bizi Bekliyor”

Service & Quality Manager Çavlan Elagöz ; 2021 yılına dair ön görülerini GM Turizm ve Yönetim Dergisi Okuyucularıyla paylaştı. Elagöz; “Last Minute Ağırlıklı Bir Sezon Bizi Bekliyor.” Müşterilerin rezervasyon yaparken hangi kriterleri göz önünde tutacaklarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

2021 sezonu hakkındaki tahminleriniz ve ön görüleriniz nedir?

Mevcut durumda, EB’lerden ve Katalog satışlarından çok, Last Minute ağırlıklı bir sezon bizi bekliyor. Bu da Fiyat-Rekabet savaşlarına sebep olacaktır. Seyahat Sektörü yeni bir boyut kazanacaktır. Ana pazarlarda faaliyet gösteren köklü seyahat acentalarının ve orta boy çaplı operatörlerin iflası-konkordato ilan etmesi, müşterinin rezervasyon yaptırırken göz önünde bulunduracağı kriterlerden olacaktır. Ticari faaliyetlerini devam ettirebilen seyahat acentaları, pazarı belirleyecek aktörler olacaktır.

2021 yılında kazancınızı nasıl optimize edeceksiniz?

2020 nin telafisi kolay olmayacaktır, hatta 2021 ile kompanse edilemeyecektir. Sektör, yıllardır istediği-hedeflediği karlılığı elde edemediğinden, aldığı darbe daha ağır olmuştur. Her işletme 2020 yi kayıp bir yıl olarak geride bırakıp, 2021 i kendince kazançlı ve karlı yaşamaya çalışacaktır. Fiyat rekabetini bir kenara bırakıp, kar odaklı Hizmet-Kalite rekabetine odaklanırsak, herkes kazançlı çıkacaktır.

2021 yılında  ülkemize gelecek turistlerin davranış biçimlerinde ( milletlerine göre değerlendirdiğimizde) farlılık olacağını düşünüyor musunuz? Olacaksa Neden, Olmayacaksa Neden?

Muhakkak kitle turizminin yarattığı kalabalıktan uzak durmak isteyen, ama yine de yaz tatilini ülkemizde geçirmek isteyen bir kitle olacaktır tüm Dış pazarlarda. Bölgesel olarak bakıldığında, Butik tesisler, sıra dışı işletmeler de paylarını arttıracaklardır. Alternatif Konaklamaya yönelen bir kitlenin var olduğunu görmüş olduk. Pandemi den dolayı alınan önlemlerde, diğer ülkelere nazaran çok çok ileride olduğumuz tartışılmaz bir gerçektir. Bıkmadan usanmadan bunu Kaynak Pazarlara somut bir şekilde anlatır ve anlatabilirsek, çekincesi olan Müşterinin tercihi biz olacağız ve  Akdeniz çanağında kazanan yine Türkiye olacaktır.

Önümüzdeki Sezon İstihdam  Yüzde 30 Artacaktır

2020 sezonu insan kaynaklarını nasıl etkiledi, 2021 yılında bunun etkileri neler olacak?

Her işletme maalesef bazı çalışanları ile yollarını ayırmak zorunda kaldı. Pazarın bu kadar daraldığı bir sezonda, kaçınılmaz bir sonuçtu bu. Önümüzdeki yıl istihdamın bu seneye nazaran %20-30 oranında artacağını düşünmekteyim.

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.