We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel Seyahat Harcamaları Artarken Alışkanlıklar Değişiyor mu?

Seyahat Harcamaları Artarken Alışkanlıklar Değişiyor mu?

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Seyahat Harcamaları Artarken Alışkanlıklar Değişiyor mu?

Mastercard Recovery Insights tarafından yapılan bir araştırmaya göre, turizm gibi COVID-19 salgınından etkilenen sektör de dahil olmak üzere tüketici harcamalarında bir toparlanma görülüyor. En hızlı toparlanan ülkeler ise İtalya, Rusya ve Fransa.

en çok

Mastercard’a göre, Temmuz 2020’de, “seyahat ve eğlence” kategorisindeki harcamalar, geçen yılın aynı döneminin % 70’inden fazlasına ulaşmış durumda.

 

Mastercard sahiplerinin hava yolculuğunda toparlanma oranları açısından G20 ülkeleri listesinin başında Çin ve Rusya olduğunu açıkladı. Temmuz 2020’de bu ülkelerdeki yolcular, Temmuz 2019 harcamalarının neredeyse % 50’sini uçuşlara harcadı.

Tüketici Harcamalarını Yansıtan Bir Dizi Yeni Eğilim Var

Tüketiciler artık eve daha yakın seyahatleri tercih ediyor.

2020’nin 2. çeyreğinde, tüketicilerin yerel ulaşım araçlarına öncelik vermesiyle, otomobil kiralamasının toplam ulaşım harcamaları içindeki payı 2019’da% 9’dan% 17’ye neredeyse iki katına ulaştı. Örneğin İsviçre ve Almanya’da, 7 Ağustos’ta sona eren haftada yapılan seyahat harcamalarının yaklaşık dörtte üçünü havayolu harici seyahat olduğu gözlemlendi.

ABD gibi ülkelerde, eve daha yakın seyahat etme eğilimi, mikro mobilite çözümlerinin (örneğin, scooter’ların , bisikletler) Temmuz sonunda 2019 seviyelerini aştığı ortaya konuldu.

Gezginler giderek daha küçük konaklama türlerine yöneliyor.

Dünya çapında küçük bağımsız otellerin satışlarındaki toparlanma, büyük otellerin satışlarınınkinden % 50’den fazla olduğu görüldü.

Kişisel seyahatler, iş seyahatlerinden daha hızlı toparlanıyor

Bireysel kartlara yapılan harcamaların kurumsal kart sahiplerine kıyasla analizi, kişisel hava yolculuğu ve araç kiralama harcamalarının iş seyahatlerinden daha hızlı toparlandığını ortaya koydu.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.