Google’dan Türk Turizmine Yönelik Çarpıcı Araştırma
Think with Google platformu, Türkiye’deki turizm sektörüne ilişkin çarpıcı verileri ortaya koydu.
İşletmeler için dijital pazarlama ipuçları içeren Think with Google platformu, Türk Turizmine ilişkin Çarpıcı verileri yaptığı araştırmaya ile gündeme getirdi.
– Think with Google platformunda yayınlanan ve turizm sektörü için ilham verici bir rehber niteliğinde. Araştırma, salgın öneminde sektörün aktörlerine değişen tüketici ihtiyaçlarını ve eğilimleri hakkında bilgiler veriyor.Ve bu doğrultuda hızlı aksiyon almanın önemine değiniyor.
Salgının yayıldığı ilk aylarda dünyada olduğu gibi Türkiye’de de seyahat kısıtlamaları sebebiyle tamamen durma noktasına gelen turizm sektörünün yeni normale geçmesinde dijital pazarlama kilit rol oynuyor.
Tüketici, izole Tatil Tercih Ediyor
Seyahat ile ilgili aramalarda, geçen yılın aynı dönemine kıyasla Mart ayında %25, Nisan ayında %72, Mayıs ayında ise %61 seviyelerine varan azalmalar var. Yeni normal dönemiyle birlikte, tüketicilerin seyahat sektörüne yönelik ihtiyaçları, beklentileri de değişim gösterdi.
Normalleşmede tüketicilerin daha izole tatil olanaklarına yönelik arayışları ciddi oranlarda arttı. Haziran ayında “villa” aramaları geçen yıla göre %101 yükseldi. “bungalov” aramaları 2019’a kıyasla %42, “dağ evi” ve “bağ evi” %85, “karavan” %71, “tekne kiralama” ise %64 oranında yükseliş yaşadı.
Hürriyet Teknoloji’de yer alan habere göre; Haziran ayında seyahat kısıtlamalarının hafiflemesi ile artan hareketlilik, yurt içi seyahat ile ilgili aramalarında artışına sebep oldu. Örneğin; İstanbul’a yakın yerlerle ilgili aramalarda hızla artış yaşandı. Sapanca, Ağva, Şile, Cunda gibi turistik yerler, 2019’daki arama oranlarına en fazla yaklaşan destinasyonlar oldu. i Bu destinasyonları Antalya, Bodrum ve Çeşme gibi popüler turistik beldeler takip etti. Temmuz ayı ortasıyla birlikte toplam seyahat sektörü arama hacmi 2019’daki arama hacimlerinin yaklaşık %90’ına kadar ulaştı.
Google Türkiye’nin, tüketici ihtiyaçlarını ve eğilimlerini anlamak adına, Nisan ve Haziran aylarında düzenlediği anket çalışmaları, tüketicilerin ilk ulaşım tercihinin şahsi araba olduğunu da ortaya koydu. Ankete Nisan ayında cevap verenlerin %30’u şahsi araba ile ulaşımı tercih etti. Haziran ayında bu oran %40’a yükselerek uçak seçeneğini geride bıraktı.