We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel Lavrov: “Belarus’tan Türkiye’ye Gitmek İsteyen Rus Turisti Tutamayız ”

Lavrov: “Belarus’tan Türkiye’ye Gitmek İsteyen Rus Turisti Tutamayız ”

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Lavrov: “Belarus üzerinden Türkiye’ye gitmek İsteyen Turisti Tutamayız”

rus

Türkiye-Rusya hattında uçuşların beklendiği günlerde, “alternatif açık hat” olarak görülen Belarus konusunda  Rusya Dış işleri Bakanı Sergey Lavrov’dan ilginç bir açıklama geldi.

Rus devletinin İngilizce yayın yapan Russia Today’ TV kanalına konuşan Lavrov, Türkiye uçuşlarına izin veren Belarus üzerinden Rus turistlerin Türkiye’ye gitme ihtimalini soran gazeteciye, “bunu yasaklayamayacakları” yanıtını verdi.

 

Röportajda Lavrov’a, şu an Belarus havayolları Belavia ile Rus turistlerin Türkiye’ye uçtuklarını bilip bilmediği soruldu.

Lavrov cevaben, “İnsanların bu imkanı kullanmalarını yasaklayamayız. Ancak diğer yandan elbette ki bu kararlar alınırken vatandaşlarımızın dikkatli ve sağduyulu olması gerekir” dedi.

GM Dergisinin Diğer Haberleri İçin Tıklayınız!

Rusya’dan Vize Jesti! Bedava Yenilenecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı, vize alan ama koronavirüs salgını yüzünden iptal edilen seferler yüzünden ülkeye gelemeyen yabancılar için, “ücretsiz vize yenileme” imkanı tanıyacağını açıkladı. Ancak bu “otomatikman” yapılmayacak ve vize için belgelerin yeniden verilmesi gerekecek.

Koçkar, “Bu Sezondan Endişeliyim”

Koçkar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sektörden gelen birisi ve çok çalıştığını  söyledi. Koçkar, ”  konumuz bu aha önce denemedğimiz bir şey üzerine. Denenmemiş bir şeyde önümüze çıkanlarla ne yapacağımızı kimse bilmiyor. Dün yeni gelen Kazak misafirlerde pozitif vaka çıkmış. Şoför de  rehber de karantinaya aldık.. Otel ‘burada kalmasın’. Yolcu da ‘ben 14 gün karantinada kalmak istemiyorum, beni geri götürün, bu hava yolu ile uçmak istemiyorum…’  diyor. Gelecekteki  zamanda, pratikle ortaya çıkacak sonuçlar bizim ne yapacağımıza karar vermemizi sağlayacak.Bu dönem plan yapabileceğimiz dönem değil.Bu salgın bitmeden bu durumun düzelmesi pek mümkün görünmüyor. ” dedi.

 

 

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.