We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler Manavgat’ta Golf Turizmine Tahsis Edilecek Ulualan İçin Subaşı’dan Soru Önergesi

Manavgat’ta Golf Turizmine Tahsis Edilecek Ulualan İçin Subaşı’dan Soru Önergesi

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Manavgat’ta Golf Turizmine Tahsis Edilecek Ulualan İçin Subaşı’dan Soru Önergesi

Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Ulualan mevkiindeki denize sıfır konumda bulunan 3 bin dönümlük alanla ilgili olarak soru önergesini paylaştı. Subaşı; TBMM’ye T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mehmet Nuri Ersoy’un cevaplandırması için bir soru önergesini iletti.

Hasan Subaşı’nın soru önergesi aşağıdaki gibidir.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda yer alan sorularımın T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından Anayasa’nın 98’inci ile TBMM İçtüzüğü’nün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

04.06.2020
Saygılarımla
Hasan SUBAŞI
Antalya Milletvekili

Antalya’nın Manavgat ilçesi Kızılağaç Ulualan mevkiinde denize sıfır konumda bulunan ve yaklaşık 3 bin dönümlük alanda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayladığı imar planıyla golf sahalı 4 otel inşaatına açılan bölgede 3’ü konaklamalı 75’er hektar, 1’i konaklamasız 55 hektar olmak üzere 280 hektar alanın golf turizmine tahsis edileceği belirtilmektedir. Alanda yer alan yaklaşık 1,5 – 2 km’lik sahil şeridinin tamamı da, bu golf alanlarına cepheli olacak şekilde düzenlenmiştir.

Daha önce planlanan Yat Çekek ve İmalat İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve marina projesi iptal edilmiştir.

Aralarında Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO), Mimarlar Odası, Şoförler Odası, Baro Manavgat Şubesi’nin de yer aldığı 30 sivil toplum kuruluşu, bir araya gelerek Manavgat Ulualan Koruma Platformu’nu oluşturmuş ve hatalı imar planı değişikliğinden vazgeçilmesi için çalışmalar yapmaktadır.  Ancak imar planına Manavgat Belediyesi başta olmak üzere ilgili STK ve Kurumlarca yapılan tüm itirazların reddedildiği bakanlığın 15.04.2020 tarih ve 307540 yazısı ile bildirilmiştir.

Mevcut haliyle planın kabul edilmesi uygulanması halinde yaya ve yürüyüş yolları ile park, yeşil alan gibi kamusal kullanımlara yer verilmeyerek Kızılağaç sahili Manavgat halkından koparılacaktır. Manavgat halkının ekonomisine katkısı olmayacak projelere kaynak ayrılması, Ulualan’ın ticari alanlar, konaklamalar, sportif tesisler, sosyal donatı alanları ile bu alanı tam anlamıyla bir cazibe merkezine dönüştürülmesi gerekmektedir. Halkın taleplerine ve yerel yönetimlerin taleplerine kulak kapatmakla ne hedefleniyor? Kime göre plan yapılıyor?

Turizm düşünülüyorsa 640 km sahili olan Antalya’da her şeyi planlamak için alan varken halkın denize girmek ve doğrudan halkın ekonomisine katkı sağlayacak projeler neden bir çırpıda yok sayılıyor?

Benzer bir uygulama Serik için gündeme gelmiş ve Belediye Başkanı Enver Aputkan çok ciddi iddialar ortaya atarak projeye karşı çıkmıştı. Yine eski Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut’un Ulualan imar değişikliğine karşı açıklamaları bu projenin yerinde olmadığını göstermektedir.

Bu bilgiler ışığında;

1-         Ulualan imar değişikliğinin durdurulması için yapılan resmi başvurulara Bakanlığın cevabı nasıl olmuştur?
2-         Bölgenin yerel halka katkı sağlayacak ve sahilden yararlanacağı projelere ayrılması ve planlanması konusunda çalışmanız yok mudur? Yeni çalışma ve planlamalarınız varsa bunlar nelerdir?

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.