GM Talks Bugün Mustafa Erdoğan’ı Ağırlayacak!
GM Turizm & Yönetim Dergisi’nin Instagram üzerinden gerçekleştirdiği GM Talks; 02 Haziran (Bugün) saat 21.00’de Anadolu Ateşi dans grubunun genel sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan’ı ağırlayacak. Her bölümde sektörün farklı noktalarından uzmanları konuk eden GM Talks’ın bugünkü bölümünde; yaşadığımız bu zor süreçte Covid-19 salgınının gösteri dünyasına etkileri ele alınacak.
Selçuk Meral’in moderatörlüğünde gerçekleşen GM Talks’ın yeni bölümünü, GM Turizm ve Yönetim Dergisi’nin Instagram hesabından takip etmeyi unutmayın!
Sektörü Her Alanıyla Analiz Etmeye Devam Ediyoruz!
Sektörün farklı noktalarından uzman konukları, bilgi alışverişi yapmak ve geçtiğimiz bu zor süreç içerisinde ve sonrasında bizleri nelerin beklediğini daha iyi analiz edebilmek adına; GM Talks, canlı yayın sohbetlerini düzenlemeye devam ediyor. GM Talks serimizde, birlikte sektörümüzün nabzını tutup, süreçleri nasıl ileri taşıyabileceğimizi tartışacağız.
Mustafa Erdoğan Hakkında
Mustafa Erdoğan, Anadolu Ateşi dans grubunun genel sanat yönetmenidir. 1965 yılında Hakkari’de doğan Erdoğan, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde ve Gazi Üniversitesi’nde kamu yönetimi eğitimi almıştır. Yılmaz Erdoğan’ın abisidir.
Üniversite yıllarında ve öncesinde halk danslarıyla yakından ilgilenmiştir. Çalıştığı topluluklarla birlikte yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen festival ve yarışmalarda birçok ödülün sahibi olmuştur.
Gazi Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu’nu 1985’de kurarak, Hakkari, Edirne, Kırklareli, Artvin, Van, Bitlis, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Muğla, Aydın yöre dansları üzerine gruplar hazırlayarak, yarışmalara katılmıştır. Bilkent Üniversitesi’ndeki halk oyunları üzerine yaptığı çalışmalar 1997’de “Sultans of the Dance”in ilk adımlarını oluşturmuştur.
1997-2000 Anadolu halk dansları adımları üzerine, derleme ve koreografik çalışmalar yapmıştır. Aynı dönemde koreograf olarak İstanbul-Gül Düşündürü Tiyatrosu ve Beşiktaş Kültür Merkezi’nde çalışmıştır.
Mustafa Erdoğan’ın giderek halk oyunlarına olan ilgisi artmıştır. Özel kuruluşların ancak kurumsallaşma ile yaşayabileceğine inandığı için bunları bir merkezden yönlendirmek ve en iyi eğitimi verebilmek için 1999’da Türkiye’nin ilk özel ve büyük dans topluluğu olan Sultans of the Dance’ı kurmuştur. Bu grubun adı daha sonra Anadolu Ateşi’ne çevrilmiştir.
GM Dergisinin Diğer Haberleri İçin Tıklayınız!