We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler Vardar: “Sektörde Mehmet Bey’in Bakan Olması İle Bir Rahatlama Oldu”

Vardar: “Sektörde Mehmet Bey’in Bakan Olması İle Bir Rahatlama Oldu”

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Vardar: “Sektörde Mehmet Bey’in Bakan Olması İle Bir Rahatlama Oldu”

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar açıklamalarda bulundu. Vardar, ” Bu damarı keserseniz kalp yaşamaz. Tüm sektörün bu yaşama katkı sağlaması lazım. Benim kendi şirketimi kurtarmam yetmiyor. Herkesin yaşaması lazım.” şeklinde konuştu.

Mete Vardar

Önemli olan sınırları bilmektir

‘Umut ediyorum ki bundan sonra da turizmci bakan geleneği de devam eder’ Tourism Today Instagram yayınında diyen Vardar şu açıklamaları yaptı: ” Ancak ben 82 milyon kişi içinde en son Mehmet Bey’in bakan olmasını isterdim ama sektörün genelinde Mehmet Bey’in bakan olması ile bir rahatlama oldu. Şöyle de düşünmek lazım; ‘benim ne kadar canım yanıyorsa onun da canı benim kadar yanıyor.’ Keşke Bakanımız böyle dönemlerde bizler gibi sektör temsilcileri ile buluşsa bizim de fikirlerimizi alsa. Mehmet Ersoy, bakan olduğu zaman haksız rekabeti nasıl önleyeceğiz diye sormuştum. Herkes bakanın şirketi ile daha yakından ilgilenecektir. Önemli olan sınırları bilmektir.”

SGK’lar 6 ay ertelendi

“Ben konuşmaya mecburum. Sektörde sevilen bir şirketiz. Bunu bozmak istemiyoruz. Bakın seyahat acentaları ve otelci dostlar sıkıntıları olunca beni aramaya başlıyorlar. Sabahtan akşama kadar yüzlerce görüşme yapıyorum. KÇÖ katkısı sağlandı. Ama seyahat acentaları Mart, Nisan Mayıs’ta sıfır ciro yapıyor. Bundan önceki 6 ay gitti. İkincisi otellerin avansları geri ödeyebilmeleri için bir kredi çıkarıldı. Bu da çok ihtiyacı karşılayan bir kredi olmadı. Avans verdiğimiz otellerin yüzde 20’si krediye başvurdu. SGK’lar 6 ay ertelendi. Bu da 6 ay sonra daha fazla ödeme yapacağız anlamına geliyor. Şu an sorunlarımızı yatağın altına itiyoruz. Bu sorunlar ilerleyen dönemde çözülemez duruma gelecek. Seyahat acentalarına 50 bin TL kredi sağlandı. Yurt dışındaki 4 büyük operatöre 30’ar milyon dolar kredi desteği yapıldı. Bence daha fazlası yapılmalıydı. Ancak turizm sektörü bu 4 operatörden ibaret değil. Bizim Jolly olarak bir talebimiz yok ama sektör oyuncularına ‘bir sıkıntınız var mı’ diye sorulmadı. Yurt dışından çok büyük mücadelelerle turist getirenlere kaynak yaratılmalıydı. Borçsuz acentaya 50 bin TL kredi verilecek. Borçsuz insan neden kredi çeksin. 4 büyük operatöre verilen destek çok önemli ama bu gemide başkaları da var.”

‘En son turizm sektörü toparlanır’

“TÜRSAB ve Kültür ve Turizm Bakanı arasındaki kavga beni hiç ilgilendirmiyor. Ancak bu dönem birlik olma ve kol kola girme dönemidir. Firuz Bey ve Mehmet Bey’in el ele tokalaşırken verecekleri bir fotoğraf sektöre büyük bir moral getirecektir. Dünyada en büyük devlet ABD’de müthiş bir kriz var. AB dağılmak üzere. Türkiye, bu krizden en az hasarla çıkacak ülkedir. Türkiye 50 yıldır böyle dönemlere alışkın ancak morale ihtiyacımız var. Kavga değil iyi şeyler görmek istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde TV’ye çıkan bir doktor ‘en son turizm sektörü toparlanır’ diyor. Turizm sektörü olarak 8-9 senede görmediğimiz kriz kalmadı. Morale ihtiyacımız olduğu bir dönemde konuşmacı bir doktor turizm hakkında olumsuz yorumlarda bulunuyor. Bu moralimizi bozuyor. Ancak hepimiz biliyoruz ki en iyi reçete tatildir. En iyi antibiyotik tatildir. Ben burada doktorlara laf söylemiyorum. Sağlık çalışanlarımız bu dönemde en büyük güvencemizdir. Ancak bir insan çıkıp 5 milyon insanın ekmek yediği bir sektörden bahsederken biraz daha dikkatli olmalı.”

Birlik ve beraberlik içinde bu dönemde mücadele etmeliyiz

“Bütün departmanlarımızla şu an daha yoğun çalışıyoruz. Tüketen değil üreten bir şirketiz. Bizlerin devlete katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum ama bugün tek başımıza çare bulacak bir dönem değil. Bugün 1 TL’ye çözülecek işleri yarın 100 TL’ye çözemeyeceğiz. Bu noktada devletimizin dikkatli hareket etmesi lazım. Birlik ve beraberlik içinde bu dönemde mücadele etmeliyiz.”

 

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.