We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel Rusya’da Bu Yıl İç Turizm Gelişecek!

Rusya’da Bu Yıl İç Turizm Gelişecek!

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Rusya’da Bu Yıl İç Turizm Gelişecek!

Rusya’da turizm örgütleri ağustos ayından başlayarak yurt dışı tur paketlerinin yeniden satılabileceği mesajını verdi. Fakat Rusya Federasyon Konseyi Başkanı ve St Petersburg Senatörü Valentina Matviyenko, korona salgını sebebiyle oluşan belirsizlikten dolayı Rusların yıl sonuna kadar yurt dışı seyahat planları yapmamaları gerektiğini söyledi.

rusya

Bu yıl yurt dışı tatil planı yapmayın!

Türkiye’nin en büyük turizm pazarı Rusya Federasyonu da, Alman ve İngiliz hükümetleri sonrasında ‘bu yıl yurt dışında tatil yapmayın’ mesajı veren ülkelere dahil oldu. Matviyenko, Rusya vatandaşlarının bu yıl yurt dışı tatil planı yapmamaları uyarısında bulundu.

Hürriyet’in aktardığı habere göre, Rusya-24 TV kanalına konuk olarak salgınla ilgili durumu özetleyen Matviyenko; “Bu yıl sonuna kadar vatandaşlarımız yurt dışı seyahat planı yapmamalı. Çünkü salgınla ilgili gerek Rusya’da gerekse yabancı ülkelerde bir dizi belirsizlik faktörü mevcut.” dedi. Salgın kontrol altına dahi kısıtlamaların kısa süre içinde kalkmayacağını öne süren Matviyenko, ulaşım ve etkileşimdeki kısıtlamaların süreceğini ifade etti.

Rusya’da iç turizm gelişecek

Matviyenko, ”Turizm endüstrisi şimdi ciddi kayıplar yaşıyor, bizim en iyisine hazırlanmamız gerekiyor. Rus vatandaşları ülkelerini keşfedebilirler. Bu yıl iç turizm bence daha da gelişecek. Gelecek yılı hep beraber göreceğiz.” dedi.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) 1 Ağustos tarihi için ilk yurtdışı tur paketi satışlarına başlanmasının planlandığını ilan etmişti. Rusya içindeki turların ise 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayabileceği kaydedilmişti.

 

GM Dergisinin Diğer Haberleri İçin Tıklayınız!

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.