We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel Rusya’nın Son Tahmini: “Salgın Haziranda Biter”

Rusya’nın Son Tahmini: “Salgın Haziranda Biter”

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Rusya’nın Son Tahmini: “Salgın Haziranda Biter”

Kremlin Sözcüsü Peskov, koronavirüs salgınında hasta sayısının gittikçe yükseldiğini, “zirve noktasına” önümüzdeki hafta ulaşılacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Rusya’dan Türkiye'deki Vatandaşlarına "Hızla Geri Dönün" Çağrısı

Peskov, Rossiya 1 televizyonuna katılarak “Bu hafta vaka sayılarının her gün yükseldiğini gösterdi. Bu da henüz plato dönemine girmediğimizi gösteriyor. Dolayısıyla gelecek haftayı bekleyeceğiz. Üç haftadır herkesi karantinada tutuyoruz. Önümüzdeki hafta için plato dönemine çıkışın ilk emarelerini göreceğimize dair umut var” dedi.

Gelecek hafta ileride yapılacaklarla ilgili kararlar alınabileceğini belirten Peskov, öncelikle vatandaşların sağlığının korunmasının yanı sıra ekonominin zarar görmesinin engellenmesinin gerektiği çok karmaşık bir kombinasyonun kendilerini beklediğini söyledi.

“Salgını haziran ayında yenebiliriz”

Sputnik’in haberine göre, Rusya’daki Moskova Fizik ve Teknoloji Enstitüsü Genetik Mühendisliği Laboratuvarı Başkanı virolog Pavel Volçkov, mevcut karantina koşulları muhafaza edilmesi kaydıyla Rusya’nın koronavirüs salgınını haziran ayında yenebileceğini söyledi.

Russia Today’e (RT) konuşan virolog Volçkov, iyimser senaryo doğrultusunda yaz başında yeni vaka sayısının sıfıra ineceğini belirtti. Volçkov, “Bu durum bizim elimizde, hepimizin evde oturması önemli” dedi.

Volçkov, virüsün kuluçka süresi 14 gün olduğundan dolayı karantina önlemlerinin en az 4 hafta sürmesi gerekiyor, dedi. Uyarıda bulunarak kapalı, kötü havalandırılan yerlerin virüsün bulaşma riskini en çok taşıyan yerler olduğunu belirtti. Dışarı çıkarken de maske takmalı ve sosyal mesafe kuralına uymalıyız, dedi. /Turkrus

GM Dergisinin Diğer Haberleri İçin Tıklayınız!

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.