We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel Alman Tur Operatörlerinden Koronavirüs Tavsiyesi!

Alman Tur Operatörlerinden Koronavirüs Tavsiyesi!

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Alman Tur Operatörlerinden Koronavirüs Tavsiyesi!

Koronavirüs nedeniyle Alman tur operatörleri rezervasyonların iptalini önlemek amacıyla büyük bir çaba içerisine girdi. Tur operatörlerinden önlem olarak rezervasyonların iptal edilmesi yerine kupon tavsiyesi geldi.

Rezervasyonlar iptal edilmesin, kupon gelsin!

TurizmGüncel’de yer alan habere göre; Alman tur operatörleri, koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen/edilecek olan rezervasyonların önüne geçmeye çalışıyor. Bunun için önemli adımlar atan ülkelerin şirketler arasında Fransa, Belçika, Hollanda ve İtalya da bulunmaktadır. AB ülkesi gibi, Almanya’da da acentelere kupon dağıtma hakkı verilmesi talep edilmektedir.Tur şirketleri böylece rezervasyonların iptal edilmesi yerine koronavirüs sonrasına ertelemeyi düşünmektedir. Fransa’da da buna önlem olarak para iadesini zoraki hale getirmek adına kuponlar dağıtılmaktadır.

 

Fiebig’den Destek

Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Nobert Fiebig konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Almanya’da bu sistem uygulanmalı. TUI’nin Almanya CEO’su Marek Andyzak da Fiebig’in düşüncelerine katıldı. Andyzak, pazarın ayakta kalabilmesi için bu tarz atılımların gerçekleşmesi gerektiğini savundu.

TUI ve Der Touristik de katıldı

Alınan bilgilere göre; Bentour’un başlattığı ‘satılan ancak iade edilen tur komisyonlarının acentelerden geri alınmaması’ uygulamasına TUI ve Der Touristik de katıldı. TUI satışların arkasında olabilmek adına 2021 yaz sezonunu da satışa açtı. Gruba ait 100 otelle, 10 bin partner oteli 2021 için satışa sunan şirket satışa açılan destinasyonlar büyük oranda İspanya, Mısır ve Yunanistan’daki turizm merkezleri ile bazı uzak mesafe ülkelerden oluşuyor.

GM Dergisinin Diğer Haberleri İçin Tıklayınız!

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.