We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel İşte Karantina Günlerinde Evde Yapabileceğiniz 6 Öneri!

İşte Karantina Günlerinde Evde Yapabileceğiniz 6 Öneri!

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

İşte Karantina Günlerinde Evde Yapabileceğiniz 6 Öneri!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs korkusuyla insanlar kendilerini karantina altına alıp izole etmeye başladı. GM Turizm ve Yönetim Dergisi olarak karantina günlerinde insanların evlerinde neler yapması gerektiğini anlattık.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüs ile ilgili her gün ülkeler önlemler almaya devam ediyor. İtalya ve İspanya gibi ülkelerde OHAL ilan edildi ve insanlar dışarı çıkmamaya başladı. Türkiye’de de koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte insanlara çok fazla dışarı çıkmamaları önerildi. Vatandaşlar sokağa çıkamayınca bu süreçte evde neler yapabileceklerini düşünmeye başladı. Biz de GM Dergisi ailesi olarak sizlere bu süreçte neler yapabileceğiniz konusunda araştırma yaptık.  İşte karantina günlerinde evde yapabileceğiniz 6 öneri;

 

  1. İlk önce ev temizliğine ne dersiniz?

 

Uzmanlar koronavirüs riskini en aza indirgemek için evde temizliğin şart olduğunu söylüyor. Bahar gelmek üzere. Sizler de bunu bahar temizliği olarak düşünüp evinizi temizleyebilirsiniz.

  1. Evinizi temizlemişken kendinizi de temizlemeyi unutmayın.

Hazır evinizi tertemiz yapmışken kendi temizliğinize de özen göstermeyi ihmal etmeyin. Karantina günlerinde giymediğiniz kıyafetlerinizi yıkayıp ütüleyebilirsiniz.

  1. Cilt ve saç bakımını da ihmal etmeyin.

 

Kişisel ve ev temizliğiniz bittikten sonra gelelim kişisel bakıma. Bu süreç içerisinde kendinize çok fazla vakit ayıracağınızdan dolayı cilt ve saç bakımınızı yapabilirsiniz.

  1. Yemek yapın.

Koronavirüsten korunmanın en kolay yolu da sağlıklı yemek tüketmek. Bu süreç içerisinde sağlıklı yemekler yapın. Bilmiyorsanız da öğrenin..

  1. Hobilerinize vakit ayırın.

Hayat koşuşturmasıyla kendimize vakit ayırmayı unutuyoruz. Bu süreci iyi değerlendirip kendinize vakit ayırabilirsiniz. Bol bol kitap okuyun, film izleyin, örgü örün… Kendinizi keşfedin!

  1. Spor yapmaya ne dersiniz?

Karantina günlerinde evde kalacak olmak hareketten uzak kalmak anlamına gelmiyor. Evde spor yapabilirsiniz. Hem kendinizi dinç hissedersiniz hem de metabolizmanızı çalıştırmış olursunuz.

 

 

Haber: Yağmur SARIOĞLU

 

-GM Dergisi Özel Haberidir!

GM Dergi’nin Diğer Haberlerini Okumak İçin Tıklayınız!

 

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.