We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel Bakan Ersoy: “Daha Az Turistin Gelmesini Sağlamak Daha Mantıklı Çözüm”

Bakan Ersoy: “Daha Az Turistin Gelmesini Sağlamak Daha Mantıklı Çözüm”

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Bakan Ersoy: “Daha Az Turistin Gelmesini Sağlamak Daha Mantıklı Çözüm”

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın Ardından Bakan Ersoy Dikkat Çeken Açıklamaları !Koronavirüs Bilim Kurulu, dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıklamasının ardından bugün ilk kez toplandı. Toplamda 26 kişiden oluşan bilim kurulunda bakanlık bürokratlarının yanı sıra çeşitli üniversitelerden akademisyenler de yer aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı.

bakan

Toplantının Ardından Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy;  ” 15 Nisan turizm açısından hassa bir tarih. Bu sebeple mümkünse yurt dışından olan turizm talebini nisan sonuna ertelenmesi bizim açımızdan daha makul geliyor. Bu bağlamda  geçen seneye göre kıyaslandığında turizmi cezbettirmek yerine geçen seneye göre daha az turistin gelmesini sağlamak daha mantıklı çözüm olacak.” dedi.

Sektörel  Destekler Açıklanacak 

Sektör temsilcilerine yönelik destekler hakkında ise “Sektör temsilcileriyle dün  bir toplantı yaptım. En geç bir hafta içinde sektörel desteklerle ilgili açıklamaları sektöre yapacağız” yorumunu yaptı.

Kültürel Etkinlikler Ne Olacak?

üzerinde önemle durulan etkinlikler hakkında ise Ersoy, şu açıklamayı yaptı. Ersoy;”Kültürel etkinlikler ve organizasyonlarla ilgili  durumda gündemimizde. Bakalığa bağlı kültürel etkinliklerin Nisan sonuna erteleme planımız var. Ama kesin açıklamayı yarın netleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Mart Ve Nisan Hassas Dönem

Konuşmasının sonunda ise; Mehmet Nuri Ersoy; “Mart’ın şu tarihinden nisanın sonuna kadar ki süreci en fazla hassasiyetle geçirirsek  hem Türkiye için sonrasında hem de  sektör açısından çok daha faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Sezon Başı Nisan Sonu Olmalı

Açılmamış otellerin, sezon başını nisan sonu olması gerektiğini söyledik. Önemli olan Mart – Nisan’da sayı yakalamak değil. Virüs riskinin azalmasından sonra rakamlar çok önemli. Özellikle zincir oteller, bir tanesini iki tanesini açacak. Biz aslında nisan sonuna ertelemiş olacağız.

 

Haber: GM Turizm ve Yönetim Dergisi / Sabriye ÇAY

 

GM Dergisinin Diğer Haberleri İçin Tıklayınız!

 

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.