We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel “Hedef, 150 Ülke 150 Bin Ziyaretçi”

“Hedef, 150 Ülke 150 Bin Ziyaretçi”

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

“Hedef, 150 Ülke 150 Bin Ziyaretçi”

EMITT Turizm Fuarı bugün 24’üncü kez kapılarını açtı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, KKTC Turizm Bakanı Ünal Üstel ve Malta Turizm Bakanı Konrad Mizzi da açılışa katılanlar arasındaydı.

“EMITT’in Hedefi, 150 Ülke 150 Bin Ziyaretçi”

Hyve Group Direktörü Hacer Aydın açılıştaki konuşmasında, EMITT dünyanın en büyük 4 turizm fuarı arasındaki yerini aldı, dedi. Tüm güçleri ile turizmcilerin daha iyi bir fuar geçirmesi için çalıştıklarını aktardı. “Dünyanın farklı ülkelerinde 200 tur operatörü fuara davet edildi. 2 bin görüşme planlandı. EMITT Fuarı Türkiye ve dünya turizminin tartışıldığı bir platform oldu. Türkiye turizmi daha da büyüyecek. Fuar bu büyümeye katkı sunan bir platform olmayı sürdürecek. Türkiye’nin  2023 hedefi 70 milyon turist, 65 milyar dolar turizm geliri. EMITT’in hedefi ise150 ülke 150 bin ziyaretçi ’’ dedi.

TÜROFED Başkanı Çorabatır

Çorabatır: Turist Sayısındaki Artışı Gelire De Yansıtmalıyız

Açılışta konuşan diğer bir isim ise TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır idi. Çorabatır konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Geçen yıla kadar kalkınma ajanslarının destekleriyle turizme katılan şehirler,  bu desteğin kesilmesi nedeniyle fuara katılamadı. Anadolu şehirlerinin tanıtılması gerekiyor. 2016 yılı krizinde iç turizmin ne kadar önemli olduğunu anladık. Yılmadan, pes etmeden yaptığımız çalışmalarla zorlu süreçleri geride bıraktık. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü verilerine göre 2018 yılı itibarı ile tekrar dünyanın en çok ziyaretçi ağırlayan 6. ülkesi konumuna geldik. 2019 yılında ise rekorlar kırdık.

Edindiğimiz bilgilere göre, 2020 yılında da çift haneli yükselişler öngörülüyor. Turist sayısı anlamında hedefimize hızla ilerliyoruz. Ancak turist sayısında ki bu artışı kişi başı gelirlere de yansıtmalıyız.

“EMITT’in Hedefi, 150 Ülke 150 Bin Ziyaretçi”

Hedefimiz Gelir Olmalı

Hedefimiz sayı değil gelir odaklı olmalı. Kişi başı geliri 650 dolar değil,  750 dolara, 1000 dolara doğru yükseltmeliyiz. Bu potansiyelimiz var. Yeter ki, sektör bileşenleri enerjilerini bu yönde harcasınlar. Bu noktada bizler çalışmalarımızı yoğunlaştırdık.

Turizm En Stratejik Sektör

Sizlerin gayret ve emeği ile ulaşılan yükselişle turizmden elde ettiğimiz gelir, Türkiye’nin dış ticaret açığını tek başına kapatır durumda. Turizm, ülkemizin diğer sektörleri ile karşılaştırıldığında ekonomik anlamda en stratejik sektördür.

Dijitalleşmeden de bahsetmeliyiz. Her bir misafir bizler için bir veri kaynağı. Misafirlerimizden topladığımız tüm bu verilerle tüketici eğilim ve beklentilerine ilişkin anlamlı sonuçlara ulaşacağımız “Big Data” olarak tabir edilen dijital bir arşiv oluşturmalıyız. Yükselen teknoloji ile birlikte bir taraftan misafirin seyahatini kolaylaştırırken diğer taraftan maliyetlerimizi etkileyecek dijital dönüşüm çağına ayak uydurmalıyız. Birlikteliğimizden doğan güçle tüm bu alanlarda değişimleri hayata geçirmeliyiz. Sektörümüzün önünü açarak ülkemizi rakiplerimizin karşısında bir adım öne çıkarmalıyız.

İstanbul Kendi Başına Bir Marka

Günlük hareketleriyle neredeyse 20 milyonluk insan trafiğine ulaşan İstanbul’a EMITT’in de katkısı var. İstanbul kendi başına ayrı bir destinasyon ve turizm markasıdır. İstanbul’un Paris, Roma, Londra ve Barcelona gibi şehirlerden hiçbir farkı yok. Aksine fazlası var.

Yeni havalimanının katkısı ise İstanbul için önemli bir avantajdır. İstanbul’un dünyada ve Türk turizminde daha iyi konumda olması ülkemize döviz girdisi olarak çok daha fazla katkı sağlayacak. İstanbul için TÜROFED olarak her zaman fikirlerimizi ve tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız.

Başta turizm çalışanları olmak üzere tüm turizm camiasına gösterdikleri gayret için teşekkür ediyorum.

GM Derginin Diğer Haberlerini Okumak İçin Tıklayınız.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.