We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel Ersoy: “İstikrarlı Tanıtım Ve Markalaşma Çok Önemli”

Ersoy: “İstikrarlı Tanıtım Ve Markalaşma Çok Önemli”

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Ersoy: “İstikrarlı Tanıtım Ve Markalaşma Çok Önemli”

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) tarafından hazırlanan “Turizmde Dönüşüm Senaryoları Raporu” lansmanı TÜSİAD işbirliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’da düzenlendi.

Ersoy: “İstikrarlı Tanıtım Ve Markalaşma Çok Önemli”

Lansmanın açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptı. Ersoy; “Konuşmak yerine artık eyleme geçmeliyiz. 2020’nin ilk turizm toplantısındayız. 2019 yılında 51 milyon turist, 34 milyar dolar turizm geliri ve kişi başı gecelik 72 dolar elde edeceğiz. Bu ayın sonunda istatistikler belli olacak. 2020’de ise hedefimiz; 58 milyon turist, 40 milyar dolar turizm geliri ve kişi başı gecelemede ise 78 dolar. 2023’te 75 milyon turist, 65 milyar dolar gelir ve gecelik kişi başı geliri ise 91 dolar olarak hedefliyoruz. Hedefe ulaşmak için dünya ortalamasının üzerinde büyümemiz gerekiyor.

Zihniyet ve vizyon değişmelidir

Turizmdeki dönüşüm için öncelikle zihniyet ve vizyon değişmelidir. Yeni Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ile birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, turizmi stratejik sektör ilan etti. Cumhuriyet tarihinde daha önce bu yapılmadı. Turizm birçok bakanlık ile ilişkili. O yüzden devlet olarak turizmin stratejik sektör ilan edilmesi çok önemli.

Turizmi 81 ile yaymak ve yeni cazibe merkezleri oluşturmalıyız. Repeat Guest gibi bir konumuz var. 40 kere Antalya’ya tatile gelen Rus turistlerimiz mevcut. Biz onları benzer özellikleri olan Ege’ye kaydırmalıyız. Yeni turizm türleri oluşturmalıyız. Gastronomi, kültür doğa, macera gibi turizm türleri var. Potansiyeli, yerel yönetimlerle tespit ederek tanıtımlarını yapmalıyız.

Yeni ve örnek turizm merkezleri yaratmalıyız

Bakanlık olarak İzmir Çeşme ve Aydın Didim’de iki büyük mega turizm projesi üzerinde çalışıyoruz. Doğaya saygılı geri dönüşüme duyarlı, emsal yoğunluğu düşük, yatay mimari uygulanan projeler.

En önemlisi ise ‘devletle beraber’ zihniyetinin gelişmesidir. Bunun için en önemli örneği de tanıtımda gerçekleştireceğiz. Turizm geliri yüksek olan ülkelerde 100 yıl önce hayata geçirilen Turizm Ajansı’nı uygulamaya geçirdik. Bu ajansla birlikte sürdürülebilir, yaygın tanıtımı çağın gerekliğine uygun şekilde yapacağız. 2018 yılında 18 milyon dolar olan Türkiye tanıtım bütçemizi, 2019 yılında 75 milyon dolarlara yükselttik. Devletle beraber politikası ile bu bütçeyi 180 milyon dolara çıkarıyoruz. Önümüzdeki yıl 200 milyona, 2023’te 220 milyon dolara çıkaracağız. İstikrarlı tanıtım ve markalaşma çok önemli. Bunu da uzmanlaşmış profesyonellerle gerçekleştirmeliyiz. Ne yapacağımızı konuşmak yerine artık, nasıl yapılır onu tartışmalı ve eyleme geçmeliyiz.” / Tourismtoday

GM Derginin Diğer Haberlerini Okumak İçin Tıklayınız.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.