We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel İşte Kredi Kartı Üzerinden Turistlerin Davranış Eğilimleri

İşte Kredi Kartı Üzerinden Turistlerin Davranış Eğilimleri

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

İşte Kredi Kartı üzerinden Turistlerin Davranış Eğilimleri

Mastercard yükselen Avrupa pazarları bölgesel Direktörü Akın Akbıyık,  turistlerin üzerinden davranış eğilimlerini kredi kartları ile yaptıkları harcamalar üzerinden değerlendirdi…

 

Toplam harcamalardaki artışın geçen yıla oranla daha fazla kartın POS cihazı kullanmasından kaynaklandığını belirten Akbıyık, kart başına ortalama harcama tutarının geçen yıla göre dolar bazında %6 düştüğünü ancak USD kurunun yükselmesi nedeniyle TL bazında kazancın %21 artarak 3137-TL olduğunu belirtti.

Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde konuşma gerçekleştiren  Ekim 2019’a kadar Türkiye’de yabancı kartların nakit çekim ve POS harcamaları incelendiğinde, %19 pay ile ilk sırayı Almanya’nın aldığını belirten Akbıyık, sırasıyla Rusya, Hollanda, İngiltere ve Suudi Arabistan da en çok harcama yapan ülkelerden olduğunu; ancak Suudi Arabistan’ın geçen seneye göre daha az harcama yapan tek ülke olduğunu belirtti.

Yapılan araştırma, toplam harcamaların %39’unun İstanbul’da %23’ünün ise Antalya’da gerçekleştiğini gösteriyor.

Belirtilen 5 ülke bakımından turistlerin en çok hangi sektörlerde harcama yaptığı incelendiğinde, kuyumculuğun ortak nokta olması dikkat çekerken; Türkiye’ye alternatif destinasyonlar olan Mallorca ve Mykonos’ta en çok konaklama, yemek, giyim ve aksesuar alanlarında harcama yapıldığı görülüyor.

Türkiye’nin kart başına daha harcama alması için otel ve restaurant bakımından tanıtım ve pazarlamaya ağırlık verilmesi gerektiğini kaydeden Akbıyık, konuşmasını “Antalya için Rus ve Alman turistler kritik öneme sahiptir. En yüksek harcama yapan ülkeler arasında kişi başı en düşük harcama tutarı Rusya’da;yalnızca turist sayısını değil niteliğini de arttırmalıyız diyerek konuşmasını noktaladı.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.