We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler İşte ‘Konaklama Vergisi’ İle İlgili Detay!

İşte ‘Konaklama Vergisi’ İle İlgili Detay!

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

İşte ‘Konaklama Vergisi’ İle İlgili Detay!

Türkiye’de ilk defa konaklama vergisi uygulamasını getiren ve dün TBMM’ye sunulan kanun teklifinin detayları belli oldu.

İşte ‘Konaklama Vergisi’ İle İlgili Detay!

‘Konaklama vergisi’ nin, aslında sadece konaklamayı değil, tesis içindeki tüm hizmetleri kapsadığı ortaya çıktı. Vergi yeme-içme, eğlence, aktivite, havuz, termal ve benzeri, tesis içindeki  tüm hizmetleri kapsıyor.

Konaklama Vergisi

Madde 34 – Otel, motel tatil köyü pansiyon, apart, misafirhane, ve kamping gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmeti ile bu hizmetten yararlananlara sunulan yeme, içme, aktivite, eğlence hizmetleri ve havuz, plaj, termal ve benzeri alanların kullanımı hizmetleri gibi diğer tüm hizmetler konaklama vergisine dahildir.

Hazine’ye Aktarılacak

Teklifin gerekçesinde başta turizm merkezi olmak üzere çok sayıda ülkede konaklama veya turistik amaçlı verilen hizmetlerden faydalanan kişilerden bu hizmetlerin sunulması amacıyla merkezi yönetim veya yerel yönetimlerin katlandığı kamusal maliyetlerin bir kısmının finanse edilebilmesi amacıyla turizm vergisi, turist konaklama vergisi, şehir vergisi ve konaklama vergisi adı altında konaklanan gece sayısı üzerinden maktu vergi alındığı belirtildi.

Türkiye’de de bu amaçla genel bütçe geliri olarak tahsil edilmek üzere konaklama vergisi uygulaması getirileceği belirtildi. Tahsil edilen konaklama vergisi genel bütçe geliri olarak hazineye aktarılacak.

Gm Dergi’nin Diğer Haberlerini Okumak İçin Tıklayınız 

 

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.