We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel Bakanlık Fettah Tamince’nin Yeniden Yargılanmasını İstiyor

Bakanlık Fettah Tamince’nin Yeniden Yargılanmasını İstiyor

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Bakanlık Fettah Tamince’nin Yeniden Yargılanmasını İstiyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un Tanıtım Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliğine atadığı Rixos Otelleri’nin sahibi Fettah Tamince için verilen takipsizlik kararına Adalet Bakanlığı itiraz etti. İtiraz kabul edilirse, Tamince’ye yeniden soruşturma açılacak.

fettah tamince

Bakanlık Rixos Otelleri’nin sahibi Tamince ile ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca verilen takipsizlik kararının kaldırılması için “kamu yararına bozma” yoluna gitti.

Bakan Ersoy Tanıtma Ajansı’na Atamıştı

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Fettah Tamince’yi Türkiye’nin yurtdışındaki tanıtımını yapmak amacıyla kurulan Turizm Tanıtma Ajansı i kurucu  Yönetim Kurulu üyeliğine atamıştı.

Dört Soruşturma Açılmıştı

Tamince hakkında “FETÖ üyeliği”nden 4 soruşturma başlatıldı. Bunlardan İstanbul’daki soruşturması  “takipsizlikle” sonuçlanmıştı. Antalya’daki iki ayrı soruşturma için de yine takipsizlik kararı alınmıştı. Emekli hakim Osman Kaçmaz karara itirazda bulundu. Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği de itirazı kabul ederek, takipsizlik kararını kaldırmıştı. Karar “kesin nitelik” sayılmasına rağmen soruşturma savcısı yeniden “düzeltme” talebi istedi.

Tamince hakkında Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen tek davada da mahkeme Tamince’nin “FETÖ’ye yardım” suçundan beraatine karar vermişti.

Bakanlık İtiraz Etti

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre; Adalet Bakanlığı’ndan Antalya’da yaşanan bu sürece dair önemli bir hamle geldi. Tamince hakkında verilen “takipsizlik” kararının kaldırılması için Bakanlık, “kanun yararına bozma” istedi.

Soruşturma Yeniden Açılacak

Bakanlığın bu talebi önce Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidecek. Oradan da Yargıtay’ın ilgili dairesine gidecek. Şayet daire Bakanlığın talebini kabul ederse Antalya’da Tamince hakkında “takipsizlikle” sonuçlanan soruşturma yeniden başlayacak.

Gm Dergi’nin diğer haberleri için tıklayın.

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.