We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel Thomas Cook: İflas Olasılığı Başvurusu Doğru Değil

Thomas Cook: İflas Olasılığı Başvurusu Doğru Değil

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Thomas Cook: İflas Olasılığı Başvurusu Doğru Değil

Thomas Cook’tan yapılan açıklamada geçen hafta basında yer alan iflas olasılığı iddiaları ile ilgili haberlerin doğru olmadığı belirtildi. Bankaların isteği üzerine yapılan işlemin olası kötü niyetli girişimlere karşı standart prosedür olduğu söylendi.

Thomas Cook

Thomas Cook, şu anda yüzde 18 pay ile en büyük ortağı iken, içinde bulunduğu mali sıkıntıyı aşmak şirkete 900 milyon dolar  sermaye koyması karşılığında hisselerin çoğunluğunu devretme konusunda anlaştığı Çin’li Fosun’la görüşmeler sürerken çıkan haberler konusunda açıklama yaptı.

Haberler Gerçeği Yansıtmıyor

Açıklamada geçen hafta bankaların Fosun ile varılan anlaşmanın gecikmesi halinde  şirket hakkında iflas yoluna gidebileceği yolunda uyarı yapıldığına ilişkin haberlerin doğru olmadığı belirtiliyor.

Açıklamada devir işlemleri ve görüşmeler devam ederken yapılan başvurunun, olası kötü niyetli girişim ile iflas istenmesine karşı önlem alınmasına yönelik olduğu belirtiliyor.

Bloomberg’in geçtiği haberin yanlış anlaşılmalara neden olduğu belirtilen açıklamada tedirginliğe neden olduğu bildiriliyor.

Açıklamada Thomas Cook Group’un ABD İflas Kanunu’nun 15. Maddesine uygun olarak bir başvuru yapıldığı bu başvurunun, iflas istemi değil tersine olası iflas istemi girişiminin önlenmesi amaçlı olduğu belirtiliyor.

Açıklamada Fosun ile devam eden görüşmelerin iyi gittiği  anlaşmadan diğer hissedarların zarar görmeyeceği belirtilerek, 27 Eylül’de alacaklı bankalar ile yapılacak toplantıda Fosun ile varılan şirket sermayesinin yeniden yapılandırılmasından olumlu karar çıkacağının beklendiği belirtiliyor.

Bu arada ABD Menkul Kıymetler Borsası da yaptığı açıklamada Tholas Cook’un ABD İflas Kanunu’nun 15. Maddesi kapsamında yaptığı başvurunun yeniden yapılanmayı bozmayı amaçlayan bir işlem olmadığı, başvurunun  “Standart prosedür” olduğu bildirildi.

Gm Dergi’nin diğer haberleri için tıklayın.

 

 

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.