We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel Tatil Fırsatı Sürüyor! Fiyatlar Yüzde 30 Düştü

Tatil Fırsatı Sürüyor! Fiyatlar Yüzde 30 Düştü

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Tatil Fırsatı Sürüyor! Fiyatlar Yüzde 30 Düştü

Okulların açılmasıyla birlikte tatil bölgelerinde oteller ucuzlamaya başladı.

tatil fırsatı

Eylül ayının gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte tatil yapmak isteyen vatandaşlara büyük fırsat doğuyor.

Eylül ayının gelmesiyle birlikte çoğu kişinin tatili bitmiş olsa da, bazıları yeni tatil planı yapmayı tercih ediyor. Ege Bölgesinde de cazip fiyat dönemi eylül ayı ile birlikte başlıyor. Fiyatlar, ayın ilk gününden itibaren yüzde 30 oranında azaldı.

2019-2020 yılı eğitim öğretim döneminin başlamasıyla, birçok kişi tatil programlarını sonlandırdı. Türkiye turizminin önemli merkezlerinden Ege Bölgesi’nde sahil kıyıları da daha tenha duruma geldi. Doluluk oranları bir anda düştü. Fiyatların da düşüşe geçmesiyle birlikte eylül ayını fırsat olarak değerlendirecek ziyaretçiler mutlu oldu. Sonbaharda tatilin tadını çıkarmak isteyenler tatil planı yaparken, fiyatlar ise ayın ilk gününden itibaren yüzde 30 oranında azalma gösterdi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Ege Bölge Başkanı Osman Tolga Gencer, eylül ayının 15’inden itibaren fiyatlarda yüzde 50 oranında düşüş başlayacağını ifade etti. “Artık yavaş yavaş yabancı turistlerin de sayısı azalacak. Bu nedenle eylül ayı aslında fırsat ayı. Hem yaz mevsimi ve hava güzel, hem de tatilciler uygun fiyatlı tatil yapma imkanı yakalıyorlar. Tüm tatilcileri bu nedenle iç pazarda tatile davet ediyoruz. Çeşme’de yerli turist ağırlıklı olduğu için eylül ayının başlamasıyla birlikte doluluklar bir anda düşüyor. Çeşme ve Bodrum’da da fiyatlarda ani düşüş başladı. Fakat Marmaris ve Fethiye’de ağırlıklı olarak yabancı turist var. Böyle olduğu için ilerleyen zamanlarda fiyatların düşmesini bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

’Yabancı Turist Sayısı Arttı’

Başkan Gencer, 2019 yılı Temmuz ayında Türkiye’yi ziyaret eden yabancı turist sayısında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 16,67 artış var, dedi. “Yaz sezonunda yabancı turist anlamında artış yaşandı. Ancak iç pazarda genel olarak daralma mevcut. Tatil fiyatlarındaki artışlar buna sebep oldu. Geçen yıl 10 gün tatile gidenler  bu yıl 5 gün gitti. 5 gün giden ise hiç gidemedi diyebiliriz. Dövizin çok yüksek olması da yurt dışı turlarındaki satışı azalttı. Ülkeye turist getirmekte oldukça iyiyiz. Fakat yurt içi turizminde bir yavaşlama söz konusu” dedi.

Gm Dergi’nin diğer haberleri için tıklayın

 

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.