We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel Sağlık Turizminde Sayı 1,5 Kat Arttı

Sağlık Turizminde Sayı 1,5 Kat Arttı

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Sağlık Turizminde Sayı 1,5 Kat Arttı

Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova, yılın ilk yarısında tedavi amacıyla Rusya’ya gelen yabancı ülke vatandaşlarının sayısının geçen yılın aynı dönemine göre 1,5 kat arttığını açıkladı.

Sağlık Turizmi

Ocak-Haziran döneminde ülkeyi 530 bin “sağlık turisti” ziyaret etti. Bakan Skvortsova, 2016 yılında bu sayının sadece 35 bin olduğunu hatırlattı.

Rusya’da yürürlükte olan federal bir proje, sağlık turizmi kapsamında ülkeye gelen yabancı sayısının 2024 yılında 1,2 milyona çıkartılmasını hedefliyor. Ancak Skvortsova, 2024 hedefinin 2019 sonunda yakalanmasının olasılık dahilinde olduğunu söyledi.

Bakan ayrıca Çin, Güney Kore ve Japonya gibi ülkelerden gelenlerin sayısında dikkate değer bir artış olduğunu vurguladı. Buna göre, 2016 yılında bu ülkelerden tedavi olmak için Rusya’ya neredeyse hiç kimse gelmezken 2018’de ziyaret edenlerin sayısı 2 bin 300 olarak tespit edildi.

Skvortsova, Rusya’da sunulan tıbbi hizmetlerin Batıdaki ve Doğudaki ülkelere kıyasla çok daha ucuz olduğunu, bunun da ülkenin sağlık turizminde yakaladığı sıçramada etkisi olduğunu belirtti. (Turkrus)

Sağlık Turizmi Nedir?

Dünyada sağlık maliyetlerinin artmaya devam ediyor.  Tedavilerin kendi ülkelerinde yapılmaması, ülkeler arasında işbirliğinin artması, ulaşımda kolaylıkların olması, sağlık hizmet kalitelerinin dünyanın farklı bölgelerinde gelişmesi ile dünyada sağlık turizmi kavramı gelişimini sürdürüyor.

Sağlık turizmi, kişilerin sağlık hizmeti almak amacı ile farklı ülkelere tedavi amaçla yaptığı ziyaretlere denir.

Sağlık Turizmi genellikle 4 ana kategori altında toplanmaktadır.

1- Termal sağlık turizmi

2- Medikal Turizm

3- Yaşlı Turizmi

4- Engelli turizmi

Sağlık turizmi, hastaların ve hasta ailelerinin rahatlığını sağlamak için tıbbi seçenekleri sunmayı sunmaktadır. Gelişmiş ülkelerdeki eğitim ve refah seviyesinin yüksek olmasına eş olarak sağlık hizmetleri sunumu da yüksek maliyetleri bulmaktadır. Gelişmiş ülkelerde yaşlanan nüfusun sağlık ihtiyaçları ve sağlık giderlerinin payı her geçen gün artış göstermektedir. Sosyal güvenlik maliyetlerinin artan giderleri sosyal güvenlik kurumlarını zor duruma sokmaktadır.

Sağlık turizminde Türkiye, coğrafi konumu ve sağlık sektöründeki yetişmiş ve eğitimli insan gücü ile önemli avantajlara sahiptir. Sağlık turizmi tıbbi amaçlı gelen hastaların dışında da ülkemizde ki doğal zenginlikler sayesinde kaplıca ve termal suları ile şifa sunmaktadır.

Gm Dergi’nin diğer haberlerini okumak için tıklayın.

 

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.