We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel  O 4 Firma Cezayı Ödeyecek, Pegas Ve Anex’in Ceza İptal Davasına Red Cevabı

 O 4 Firma Cezayı Ödeyecek, Pegas Ve Anex’in Ceza İptal Davasına Red Cevabı

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

 O 4 Firma Cezayı Ödeyecek, Pegas Ve Anex’in Ceza İptal Davasına Red Cevabı

Pegas ve Anex’in IATI ile haksız rekabet ettikleri gerekçesiyle aldıkları para cezalarının iptali için açtıkları davaya  red cevabı geldi.

Böylece Rekabet Kurumu’nun 2016 yılında Odeon, Pegas, Tez Tour ve Anex’e kestiği toplam 8,3 milyon liralık idari  para cezaları onanmış oldu.

2013 yılında IATI, ortak hareket ederek rekabeti engelleledikleri sebebiyle Tez Tour, Pegas, Odeon ve Anex’i Rekabet Kurumu’na şikayet etmişti.

3 yıl süren araştırma sonucunda 2016 yılında, Rekabet Kurumu,  bu 4 şirketin yatay ve dikey anlaşmalar veya uyumlu eylem içinde rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı kanunun 4. maddesini ihlal ettiklerine karar verip idare para cezası ile cezalandırılmıştı.

Toplam 8,3 milyon lira para cezası

Yapılan değerlendirme sonucunda; Alkan Grup Turizm İşletmeleri A.Ş.’ye (Tez Tour) 1.933.445,40 TL,  Antalya Pegas Otelcilik Turizm İnşaat Taşımacılık ve Ticaret Ltd. Şti.’ye 2.857.031,67 TL, Odeon Turizm İşletmeciliği A.Ş.’ye 3.460.081,07 TL ve V Turizm Seyahat Acentalığı Taşımacılık İnş. Tic. A.Ş.’ye (Anex) 77.411,76 TL idari para cezasına çarptırılmışlardı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İK Süreçlerinde Yapay Zeka Da Kullanılacak

Great Place to Work’ün 13 ülkeyi kapsayan “Avrupa İnsan Kaynakları” araştırmasına göre,  2022 yılında İK alanında yapay zekâ kullanımının yaygınlaşması öngörülüyor.

Bu dönüşümle; performans değerlendirmeleri, yetenek yönetimi gibi süreçlerde önemli değişimler yaşanacak.

Şirketler yönetici-çalışan arasındaki güven duygusuna yatırım yapıyor

Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, güven üzerine inşa edilen yapıların her zaman ayakta kalacağına dikkat çekti. Bakış açımızı, milyonlarca çalışana anket uygulayarak ve dünya çapında binlerce işvereni araştırarak oluşturduk. Şirketlere mükemmel bir iş yeri kültürü oluşturmaları, bunu sürdürmeleri ve ölçebilmeleri için yardımcı oluyoruz. Tecrübelerimiz yüksek performanslı şirketlerin;

Çalışanların saygı ve takdir görmesini,

Birbirleriyle uyum içinde çalışan güçlü bir takım ruhunun meydana gelmesini,

Şeffaf şekilde bilgi paylaşılmasını,

Yapılan işten gurur duyulmasını teşvik eden,

Yüksek güven kültürü üzerine kurulduğuna işaret ediyor.

İşe alım ve performans değerlendirmeleri değişecek

Toprak,  Great Place to Work’ün 13 ülkeyi kapsayan “Avrupa İnsan Kaynakları” anket sonuçlarına değindi. “İşe alım sürecinde büyük bir değişim bizi bekliyor. Üst düzey yöneticiler ve İK direktörleri 2022 yılında yapay zekâ çözümlerin işe alım sürecinde yaygınlaşacağını öngörüyorlar. Bu dönüşümle; işe alım, performans değerlendirmeleri, eğitim, yetenek yönetimi, koçluk gibi pek çok sürecin daha verimli bir şekilde yönetilmesi bekleniyor.” açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.