Tunus’ta Turistler Terör Saldırılarından Korkmuyor
Dünya Basınından
Son terörist saldırıların yol açtığı olumsuz bilgi geçmişine rağmen turistlerin çoğu, turlardaki indirimler nedeniyle Tunus lehine tatil seçimi yapmaktan korkmuyor. İşte Rus basınında yapılan araştırmanın sonuçları…
1600 katılımcı ile yapılan anektte göre ; katılımcıların % 29’u haftada iki kişi için 34-40 bin ruble ödemeye hazır. Ankete katılanların yüzde 14 ise yeni patlamalardan (% 14) korkmuyor.
Pegas Yetkilileri: Talepler normal seyrinde devam ediyor
Uzmanlar anketin sonuçlarından şaşırmıyor. Tunus’taki turizm ofisi, saldırıların tatil yerlerinden uzak olduğunu ve Tunus’ta güvenliğin sağlanmasına yönelik tedbirlerin şimdiye dek görülmediğini belirtti. Pegas tur operatörünün genel müdürü Anna Podgornaya’ya göre, Tunus için talep normal aralıkta, uçuş programında ayarlamalar yapılması gerekmiyor ve fiyat indirimi, geleneksel mevsimsel başarısızlıkla ilişkili.
TUI: Uçuşlar planladığımız gibi
TUI şirketi, sezon bitiminden önceki uçuş programının da planlandığı gibi yürütüleceğini söyledi. “Hacimlerimiz doğru planlandı. Evet, son dakikada ucuza tekliflerimiz var ama onları kapattık. Erken rezervasyon sırasında, göstergeler iyiydi, faaliyetler geçen yılın seviyesindeydi ve satışlar ekim ayına kadar yükseldi ”dedi.
Dünyanın En Çok Atık Bırakan Ülkesi Çin Oldu
Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, ülkelerin atık krizi etkilerine yönelik yapılan araştırmayı inceledi. PRNet’in Maplecroft verilerinden ve medya yansımalarında derlediği bilgilere göre, dünyada atık krizine en çok sebep olan ülkeler açıklandı. Böylelikle Türkiye’nin dünya atık krizine yüzde 1,5 etki ettiği görüldü. Ve 10’uncu sırada yer aldığı belli oldu.
Ülke nüfusunun dünya nüfusunun yüzde kaçını oluşturduğuna da bakıldı. Türkiye’nin dünya nüfusunun yüzde 1’ini oluşturduğu gözlemlendi. Nüfusuna oranla atık krizine en fazla sebep olan ülke Amerika oldu. Yüzde 12 oranında etki sağlandığı görüldü. Amerika nüfusunun dünya nüfusuna oranı ise yüzde 4 oldu. Atık krizinin en yüksek olduğu ülke ise Çin oldu. Etkisi ise yüzde 15 oldu. Çin’in dünya nüfusuna oranı da yüzde 19. Listenin ikinci sırasında da dünya nüfusunun yüzde 18’ini oluşturan Hindistan yer alıyor. Atık krizine yüzde 12 etki ediyor.