Ülkelerin İş Gücü İstatistikleri Belli Oldu
Ülkelerin iş gücü istatistikleri belli oldu. Türkiye 31,3 milyonluk iş gücüyle 20’nci sırada yer aldı. İş gücü en yüksek olan ülke ise 806,7 milyon ile Çin oldu.
Ajans Press, iş gücü istatistikleri raporunu inceledi. CIA verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’deki işgücü 31,3 milyon oldu. Dünya ülkeleri arasından 20’nci sıraya yerleşti. Listenin başına da 1,3 milyar nüfuslu Çin yerleşti. Buradaki iş gücü oranlarının 806,7 milyon olduğu görüldü. Hindistan ise 521,9 milyonluk iş gücü ile 1,2 milyar nüfusla ikinci sırada yer aldı. Avrupa Birliği ülkelerinde ise işgücünün 238,9 milyon olduğu görüldü. Araştırmada 233 ülke yer aldı. Pitcairn Adaları 15 kişilik iş gücüyle listenin son sırasında bulunuyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı son istatistiklere göre de 80 milyon nüfusa sahip ülkemizin yüzde 45,4’ü istihdam ediliyor. Yüzde 52,9’u da iş gücüne katılım oranına sahip iken, işsizlik oranının yüzde 14,1 olduğu görüldü.
Turizm Bakanlığı’ndan 4 Bin Kişiye İstihdam
Turizm Bakanlığı’ndan 4 Bin Kişiye İstihdam
Bakan Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığın önümüzdeki 3 yıl içerisinde işe alacağı kadroları ve sayıları açıkladı.
Ersoy, katıldığı bir televizyon programında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan beklenen kadro taleplerine değindi. Kütüphaneler ve kazı alanları için alımlar yapacaklarını söyledi.
Kütüphanelere 500 kadro tanımladıklarını ve yakında alımlara başlayacaklarını söyleyen Ersoy, planladıkları diğer işe alımlarla ilgili şunları söyledi:
“En büyük sıkıntımız 45-60 gün kazılması sonra bırakılmasıydı. Buna el attık. Dedik ki: Kademeli bir şekilde 12 aya çıkaralım. İlk etapta 20 tane ile başlıyoruz. Bu sene de 41 ilave getireceğiz. Önümüzdeki sene 122 ile tamamlayacağız. Hepsi tabii 12 ay olmuyor, iklim şartları müsaade etmiyor. Kazı başkanlarını davet ediyoruz. Kazı başkanlarımız biraz daha gayretli olmalılar. Bütçe sıkıntısı yok. Devlet olarak biz diyoruz ki, ‘Finanse ediyoruz, siz gelin”. Yapamayacak kazı başkanı arkadaşlarımızın yapabileceklere devretmesi lazım. 4 bine yakın işçi alacağız, ortalama 600 e yakın arkeolog alacağız, bu sayı 800’e kadar çıkabilir, 250 civarında da sanat tarihçisinin istihdamını da bu süreç içinde gerçekleştireceğiz. Bu alımları 3 yıl içerisinde yapacağız. Hem de kazı sürelerini hızlandırmış olacağız.”