We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler ABD Müsteşar Yardımcısı David Peyman’dan TÜRSAB’a Ziyaret

ABD Müsteşar Yardımcısı David Peyman’dan TÜRSAB’a Ziyaret

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

ABD Müsteşar Yardımcısı David Peyman’ın TÜRSAB’ı Ziyaret Etti

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı David Peyman ve heyeti, Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya’yı TÜRSAB Genel Merkezi’nde ziyaret etti.

tursab

Söz konusu ziyaret kapsamında; heyet, Amerika Birleşik Devletleri’nin İran’a uyguladığı yaptırımların turizm boyutu hakkında bilgi vermiş, karşılıklı ilişkiler görüşüldü.  Ayrıca Başkan Firuz Bağlıkaya; ülkemize yönelik seyahat uyarılarının seviyesinin düşürülmesini özellikle talep etti.

İlgili toplantıya ayrıca Birliğimiz Başkan Yardımcısı Bedirhan Bayka, TURSAV Yönetim Kurulu Üyesi Ceylan Pirinçcioğlu, Birliğimiz Genel Sekreteri Melike Ertekin, Birliğimiz Grup Başkanları Neslihan Örnek ve Levent Demirel ile birlikte Kurumsal İlişkiler Direktörü Gülberk Aşyapar katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Özdoğan: “Günümüz Uygarlığının Temeli, Göbeklitepe Kültürüdür.”

 

Göbeklitepe Yılı nedeniyle arkeoloji ve turizm dünyasının odağı haline gelen Göbeklitepe’ye ilişkin yanlış değerlendirmelere değinildi. Özdoğan insanlığın Çayönü’nden Göbeklitepe Kültürü’ne nasıl ulaştığını örneklerle açıkladı.

“Göbeklitepe’yi Tapınaklar Düzeyine İndirmek Temsil Ettiği Kültüre Haksızlıktır.”

Prof. Dr. Mehmet Özdoğan: “Göbeklitepe, anıtsal görünümlü yapıları, yapılarda yer alan kabartma ve heykelleri ile toplumda büyük bir ilgi yaratmıştır. Bunlar günümüzden on iki bin yıl kadar eskidir. Ancak bu heyecanın doğru yönlenmesini sağlayan bilgi akışı gerçekleşemeyince, ortalıkta gerçekdışı yorum ve değerlendirmeler olmuştur.  Yapılan kazılar ‘öncü tapınak’ olarak tanımlanmış, dönemin inanç sistemini, törenlerini yansıtmıştır. Bu da Göbeklitepe üzerinde yapılan yorumların daha da çarpılmasına neden olmuştur.

“Anadolu’nun dünya uygarlık tarihine en büyük katkısıdır.”

Göbeklitepe günümüz uygarlığının temellerinin atıldığı, yeni bir düzenin kurulduğu kültürel sürecin bir parçasıdır. İnsanlık tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir. ‘Göbeklitepe Kültürü’ olarak da tanımladığımız oluşumu Güneydoğu Anadolu, Kuzey Suriye ve Irak’ta 31 kazı yeri ile oldukça ayrıntılı olarak tanımaktayız. Yalnızca tapınakları ve inanç göstergeleri ile değil, mimariden beslenmeye, geliştirdiği teknolojiden toplumsal düzenine kadar oldukça ayrıntılı olarak bilmekteyiz. Göbeklitepe kültürü Anadolu’nun uygarlık tarihine yapmış olduğu en özgün katkıdır. Bunu ören yerinde sergilenen tapınakların düzeyine indirmek bu kültüre haksızlıktır” dedi.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.