We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Sektörel Haberler İNTERNETTE EN ÇOK TATİL İÇİN PARA HARCANDI

İNTERNETTE EN ÇOK TATİL İÇİN PARA HARCANDI

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

İNTERNETTE EN ÇOK TATİL İÇİN PARA HARCANDI

“Dijital Türkiye 2019 E-Ticaret Raporu” sonuçları açıklandı. Bu rapora göre; internetten alışveriş yapan kişi sayısı geçen seneye göre 7,6 milyon kişi artış gösterdi. Bu sayı 39,3 milyon oldu.  E-ticaretteki en büyük harcama kalemi 5,2 milyar dolar ile tatil-seyahat olduğu bildirildi.

 

Türkiye’de, internetten alışveriş yapan kişi sayısının 39,3 milyona, harcama miktarının ise yıllık 11,5 milyar ABD Doları’na ulaştığı açıklandı.

“Rapor’a göre, önceki yıl 31,7 milyon olan internetten alışveriş yapanların sayısı 2018’de 7,6 milyon kişi yükseldi.

ABD Doları cinsinden hazırlanan rapora göre, 39,3 milyon kişi geçen yıl internetten 11 Milyar 480 Milyon Dolar tutarında harcama gerçekleştirdi.

Dijital pazarlarda en fazla harcama 5 milyar 198 milyon dolar ile tatil/seyahat için gerçekleşti. Elektrikli ev aletleri, elektronik, cep telefonu gibi ürünlere 2 milyar 61 milyon dolar harcandı. Giyim ve kuşam için harcanan para 1,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GÜMRÜKÇÜ; “İSTANBUL, KONGRE İÇİN İÇERİĞİNİ GÜNCELLEMELİ”

 

 

GÜMRÜKÇÜ; “İSTANBUL, KONGRE İÇİN İÇERİĞİNİ GÜNCELLEMELİ”

 Yeni göreve başlayan POYD İSTANBUL BYK Başkanı Serkan Gümrükçü kongre turizm hakkında GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ’NE önemli açıklamalarda bulundu.

 

KONGRE TURİZMİ YÜZDE 30’LUK PAYA SAHİP

Kongre turizmine dair Gümrükçü; “Dünyada kongre turizmi  hareketleri için toplam 150 milyar dolar harcanmaktadır. Bu da global turizm hareketleri cirosunun yüzde 30’luk dilimine denk gelmektedir. Bu açıdan baktığımızda Türkiye’nin Son yıllardaki güvenlik  sorunları nedeniyle kongre turizminde geride kalışı, çok ciddi bir gelir kaybı anlamına gelmiştir.  Dünyada yaşanan ekonomik dar boğazdan kaynaklı durum göz önüne alındığında özellikle Avrupa ve ABD’nin de içinde bulunduğu “bol para ekonomisi” son bulmuş ve bu durum neticesinde fiyat odaklı turizm algısı tekrar rasyonalize edilerek kongre turizminin ülkemizde tekrardan eski cazibesine kavuşmasına sebep olacaktır.   İstanbul olarak bu yönde hareketlenmelere şahit olmaya başladık, her gün parça parça ileri tarihlere kongre rezervasyonları gelmeye başladı.  Bunun gibi toplantıların sayıları artarak  İstanbul eski  kongre  ve toplantı potansiyelini tekrar kullanabileceği bir sürece kavuşacağımızı öngörüyoruz. Bu noktada, her ne kadar fiyatlar belirleyici olacaksa da, birden bıraktığımız yerdeki rakamlara ulaşmaya çalışmak yerine, toplam kalitemizi arttıracak unsurların tamamını geliştirmemiz gerekmektedir, güvenlik, şehrin ulaşım altyapısı, havalimanları, belediye hizmetleri vs de en az otel ve kongre merkezlerimizdeki hizmet kalitemiz kadar önem arz etmektedir”  dedi.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.