We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel TÜROB’DAN GELİR DÜZEYİ YÜKSEK TURİSTLERE YÖNELİK TANITIM ATAĞI

TÜROB’DAN GELİR DÜZEYİ YÜKSEK TURİSTLERE YÖNELİK TANITIM ATAĞI

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

TÜROB’DAN GELİR DÜZEYİ YÜKSEK TURİSTLERE YÖNELİK TANITIM ATAĞI

(TÜROB), gelir düzeyi yüksek turistlere yönelik önemli bir tanıtım etkinliğine daha imza atıyor. TÜROB tarafından düzenlenen ‘TÜROB Ukrayna Workshop’u 2 Ekim’de Kiev’de gerçekleştirilecek. Etkinliğe en önemli turizm pazarlarımız arasında yer alan Ukrayna’dan yaklaşık 150 turizmcinin katılması bekleniyor. TÜROB Başkanı Timur Bayındır, yeni turizm ürünleriyle gelir düzeyi yüksek yabancı turist grubunu çekebilmeyi hedeflediklerini kaydetti. Bayındır, Çin ve Balkan ülkeleri gibi diğer pazarlarda da etkinlikler planladıklarına dikkat çekti.

 

TÜROB

 

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), gelir düzeyi yüksek yabancı turist grubunu çekebilmek için başlattığı tanıtım etkinliklerini hızlandırıyor. TÜROB’un Türk turizminin çeşitlendirilmesi kapsamında, İstanbul’un yanı sıra Kayseri/Kapadokya ortak destinasyon çalışmalarında yeni bir adım atılıyor. İlk hedef pazar olarak seçilen Ukrayna’nın önde gelen seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin geçen ay Kayseri ve Kapadokya’da ağırlanmasının ardından bu kez de Ukrayna’da önemli bir etkinliğe imza atılacak. TÜROB tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve THY Kiev Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ‘TÜROB Ukrayna Workshop’u 2 Ekim’de Kiev’de gerçekleştirilecek. Kiev’deki etkinliğe katılmak için kayıt yapmak isteyen üyelerin 17 Eylül 2018 tarihine kadar TÜROB’a başvurması gerekiyor. Türkiye’den workshop’a katılım 20 kişi ile sınırlandırılırken, katılımcılar başvuru sırasına göre belirlenecek. Ukrayna tarafından da 150 kişilik tur operatörü, acenta ve basın grubu davet edilecek.

 Hedef turistin harcamalarını artırmak 

Etkinlik ile ilgili bilgi veren TÜROB Başkanı Timur Bayındır, yeni turizm ürünleriyle gelir düzeyi yüksek yabancı turist grubunu çekebilmeyi hedeflediklerini kaydetti. Bayındır, kış sezonunda Ukrayna’dan İstanbul, Kayseri ve Kapadokya’nın kültür+kış turizmi paket satışlarını yeni bir ürün olarak pazarlamayı amaçladıklarını belirtti. Workshop ile aynı dönemde Ukrayna Uluslararası Seyahat Fuarı’nın da gerçekleştirleceğini hatırlatan Bayındır, “Bu yüzden aynı döneme denk getirmek istedik. Türkiye’den ve Ukrayna’dan hükümet yetkililerinin de etkinliğe katılımını bekliyoruz” dedi. Bayındır, şu bilgileri verdi: “Ülkedeki kış sporlarına olan ilgi göz önüne alındığında bir potansiyel var. Ukrayna pazarındaki mevcut potansiyel Bulgaristan, Romanya ve Slovenya gibi ülkelere gidiyor. Bu tür alternatif turizm paketleri ile gelen turistin harcama payını artırabiliriz. Öncelikli hedefimiz Ukrayna ile Kayseri arasında direkt uçak seferlerinin başlaması olacak.”

 Diğer ülkelerde de yapılacak

Ukraynalı turistin yarıdan fazlasının Antalya’yı tercih ettiğine dikkat çeken Bayındır, şunları söyledi: “2017 yılında Ukrayna’dan ülkemize gelen turist sayısı yüzde 23 artışla 1 milyon 284 bini geçti. Antalya’ya yüzde 24 artışla 713 bin ve İstanbul’a yüzde 5 artışla 305 bin turist geldi. Bu yıl ilk 5 ayda da yüzde 20 artışla 381 bin kişiye ulaştı. Ülkede en popüler yurt dışı destinasyonu Türkiye. İki ülke arasında vizelerin kaldırılması, pasaport yerine kimlik belgeleri ile seyahat olanağı ve havacılık alanında yürürlüğe konulan sözleşmeler turizm alanında önemli fırsatlar oluşturuyor. Türkiye’nin Ukrayna’da yaz turizmi dışında ürün çeşitliği sağlayamadığı, bu alanda pazarda önemli girişimleri olmadığı turizm profesyonelleri tarafından dile getiriliyor. Özellikle Kayseri/Erciyes, Kars/Sarıkamış ve Erzurum/Palandöken kayak tesisleri ile kış turizmi, sağlık turizmi ve kongre turizmi alanında ülkemizin avantajlarının pazarda etkin olarak tanıtılması zorunludur.” Bayındır, Çin ve Balkan ülkeleri gibi diğer ülkelerde de workshop etkinlikleri planladıklarına dikkat çekti.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.