We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel DÜNYA TURİZMİNİN GÜNDEMİNDE HANGİ KONULAR ÖNEM TAŞIYOR ?

DÜNYA TURİZMİNİN GÜNDEMİNDE HANGİ KONULAR ÖNEM TAŞIYOR ?

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 22. Genel kurulu yapıldı.

13 Eylül Çarşamba günü Çin’in Chengdu şehrinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü(BMDTÖ) 22. Genel Kurulu açlışına 130 ülkeden 1300’den fazla delege katıldı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş beraberindeki heyet ve AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı’nın iş konseyi üyesi olarak katılım sağladığı genel kurul dört gün boyunca örgütün 2018 ve 2019 yılı öncelikleri, BMDTÖ’nün etik kurallarının uluslararası konvansiyona dönüştürülmesi ve teknolojinin turizm üzerindeki etkisi tartışmaların merkezini oluşturdu.

 

Genel kurulda önümüzdeki dört yıl için genel sekreter seçimi de yapıldı.  İspanya da Gürcistan Büyükelçisi olarak görev yapan Zurab Pololikashvili 2018-2021 yılları arasında BMDTÖ Gemel Sekreterliği görevini yürütecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, beraberindeki heyet ve AKTOB Başkanı Erkan Yağcı ile birlikte çeşitli ülke ve Turizm Örgütü temsilcileri ile temaslarda bulundu.

Bunlardan ilki BMDTÖ genel sekreteri Taleb Rifai ile görüşme yapıldı. Görüşmede BMDTÖ çatısı altında Türkiye’nin liderliğinde bir kültür ve turizm komitesi kurulması kararlaştırıldı.

Bakan Kurtulmuş beraberindeki heyet ve AKTOB Başkanı Erkan Yağcı ile birlikte Çin ve Endonezya Turizm yetkilleri ile görüştü;

Çin Turizm Ajansı Başkanı Li Cinzao ile yaptığı görüşmede Çin’de “2018 Türkiye Turizm Yılı” ilan edilmesi nedeni ile yapılacak etkinlikler ele alındı. Ayrıca Türk Hava Yolları’nın Çine ve Türkiye arasında sefer sayılarının artırılması, Türk vatandaşlarının vize ve sınır geçişlerinin kolaylaştırılması ele alındı.

Endonezya  Turizm bakanı Yahya Arief ve Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze ile de ayrı ayrı görüşen Türkiye heyeti Türkiye Endenozya ve Türkiye Gürcistan arasında turizm alanında mevcut gelişmeler ve turizm hareketlerinin geliştirilmesi yönünde yapılabilecek çalışmalar görüşüldü.

Genel kurulda ayrıca turizm ve sürdürülebilir gelişme hedefleri için ortaklık kurma örneği olarak bir kuşak bir yol girişimi başlatıldı. Turizm genel anlamda toplumun pozitif anlamda dönüştürülmesi için bir araç olduğu vurgulandı. Ayrıca, her 10 işten biri turizmde olduğu ve Dünya gayrisafi hasılasının % 10’u turizmden geldiği özellikle belirtildi.

 

Ayrıca, aşağıdaki konular özellikle vurgulandı:

 

  • ABD de olan İrma kasırgası ülkelerin yardımlaşması konusunda güzel bir örnek oluşturdu.

 

  • Jeopolitik konum ülkeler için özellikle kritik bir duruma gelmiş durumda.

 

  • 2017 sürdürülebilirlik hedefleri özellikle barışın sağlanması ve yoksulluğun giderilmesi konusunda önemli bir araç olacaktır.

 

  • Turizmdeki büyüme kötü bir şey değil.

 

  • Turizm-fobia oluşmamalı. Barcelona daki turistik yoğunlaşma yanlış anlaşılmamalı.

 

  • Sürdürülebilirlik dünyayı daha iyi bir yer yapmak için vardır; hayatı durdurmak için değil.

 

  • Hükümetler turizmin gelişmesi için bazen karışık bir durum yaratabilir.

 

  • Vize kolaylığı seyahat özgürlüğü konusunda en önemli konu.

 

  • Bir kuşak bir yol projesinde temel prensip: komşum iyi ise ben de iyiyimdir.

 

  • Seyahatin kolaylaştırılması için kalite anlamında standazisyon ve iyi bir altyapı olması gerekmektedir.

 

  • Güvenlik bugün başedilmesi gereken bir konu haline gelmiştir.

 

  • Suudi Arabistanın 2030 vizyonu turizmin önemi için güzel bir örnek oluşturmuştur.

 

  • Akıllı turizm düşünmemiz gereken bir olgu haline gelmiştir.

 

 

 

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.