2014 yılında kapılarını açan Raffles İstanbul Zorlu Center’da, ‘Raffles Residences’ birimleri devreye girdi. Raffles İstanbul Genel Müdürü Christian Hirt, rezidansların günlük kira bedelinin en düşüş 1500 euro olacağını, bu fiyatın 6 bin euroya kadar çıkacağını ifade etti.
Otel içinde yer alan 66 adet 1+1 ve 2+1 dairelerde günlük, haftalık, aylık ve yıllık kiralamalar yapılacak. Otel dışında ev konforu isteyenlere yönelik birimlerde butler (kahya) hizmeti de verilecek.
‘İSTANBUL’UN EN PAHALI REZİDANSI’
Hürriyet’te yer alan habere göre, Zorlu Holding mülkü olan birimlerin Raffles tarafından 30 yıl işletileceğini belirten Raffles İstanbul Genel Müdürü Christian Hirt, “Otel yatırımının son parçası olan rezidansları hizmete açtık. 5 tip odamız var ve büyüklükleri 150 ile 250 metrekare arasında değişiyor. Rezidans müşterilerinin bavul toplamadan ayakkabı boyatmaya, temizlikten alışverişe kadar her ihtiyacı karşılanacak. Otelin de hizmetlerinden faydalanacaklar. Günlük kiralama bedeli 1500 euro, aylık 15 bin euro. En pahalı odanın ise günlük kirası 6 bin euro, yıllık kontrat yapanlara da aylık kirası 25 bin euro. Muhtemelen İstanbul’un en pahalı rezidansı. Ama bu tip hizmet verilen başka yer olmadığı için kıyaslama yapmak da zor. Bu evleri kiralayanlar aidat ve fatura ile uğraşmayacak. Bu nedenle şehrin merkezi noktalarından ev kiralayan turistlerden ilgi bekliyoruz” dedi.
Devre mülk tarzı bir uygulamaları da olduğunu söyleyen Hirt, 22 bin 500 euro bedelle misafirlerin 30 gün konaklama alabileceğini ve bunu yılın istediği döneminde kullanabileceğini ifade etti.
‘TOPARLANMA 2019’A KADAR SÜRER, BATILI TURİSTİN İLGİSİ 2018’DEN SONRA ARTAR’
Rezidanslarda günlükten çok uzun dönem kiralama yapılmasını öngördüklerini söyleyen Hirt, Türkiye’de yaşayan yabancılardan, diplomatlardan ve Orta Doğulu turistlerden talep beklediklerini dile getirdi. Otelin 3 yıl önce açıldığını söyleyen Hirt, “Rezidanslar için marka bilinirliliğinin oturmasını bekledik” dedi. 2016 yılının turizm sektörü için kolay bir yıl olmadığını dile getiren Hirt şunları söyledi:
“Kötü bir sürpriz olmazsa 2017 toparlanma yılı olur ve bu süreç 2019’a kadar sürer. Ancak yaptığımız seyahatlerde Orta Doğulu turistlerin Türkiye’ye ilgisinin sürdüğünü görüyoruz. Batılı turist ilgisinin de 2018 sonrası artmasını bekliyoruz.” Hirt, otel bölümündeki doluluk oranın ise yüzde 65 olduğunu kaydetti.