CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya Valiliği’nin Antalya’da açık alanlarda alkollü içecek yasağı ile ilgili kararını TBMM’ye taşıyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Antalya Valiliği’nin 27.04.2017 tarihli “Çevreyi Rahatsız Edecek Şekilde ve Açıkta Alkol İçilmesi ile ilgili kararı” kapsamında, Antalya’nın tüm açık alanlarında alkollü içecek tüketilmesi yasaklandığını hatırlattı. Budak, “Türk turizminin başkenti konumundaki Antalya’nın yasaklarla gündeme gelmesi, zor günler geçiren turizm sektörüne bir darbe daha vuracaktır. Söz konusu yasak kararıyla ilgili turizm sektöründen görüş alınmadığı görülürken, Bakanlığınızın sessiz kalması ve hiçbir açıklama yapılmaması dikkat çekicidir. Geçen yıl turizmde 11 milyon turist, 10 milyar dolar düzeyinde gelir kaybı yaşanırken, kayıpların daha da büyümemesi için çok daha titiz davranılması gereken bir süreçte; Bakanlığınızın etkili ve öncü bir tutum takınmaması, kamu görevlilerinin Türkiye imajını zedeleyen adımlarına seyirci kalması, geçen yılı işsiz geçiren binlerce turizm emekçisi ve kepenk kapatan binlerce esnafı kaygılandırmaktadır” dedi.
BAKANLIK YASAĞA DESTEK VERDİ Mİ?
Antalya Valiliği, 27.04.2017 tarihli Antalya’da açık alanlarda alkollü içecek tüketimini yasaklayan kararıyla ilgili Bakanlığınızdan görüş istenip istenmediği ve istenmiş ise ne yanıt verildiği konusunda bilgi isteyen Budak, “Söz konusu yasak kararıyla ilgili Bakanlığınızdan hiçbir açıklama yapılmamasının gerekçesi nedir? Bakanlığınız yasak kararını desteklemekte midir?” diye sordu.
Söz konusu kararın zaten bozuk olan Türkiye imajını, yerle bir edeceğini vurgulayan Budak, “Bakanlığınız, söz konusu yasak kararının Avrupa’ya yansımalarını takip etmiş midir? İlk tespitler nelerdir? Turizm için önem taşıyan Almanya, İngiltere, Hollanda ve benzeri ülkelerde nasıl haberler yer almıştır? Bu haberlere yanıt oluşturulmuş mudur?” diye sordu. Budak şöyle devam etti: “Yasak kararıyla ilgili turizm sektörünün görüşlerinin alınması ve bu kararlar doğrultusunda bir politika oluşturulması sağlanacak mıdır? Bakanlığınız, 11 milyon turist ve 10 milyar dolar gelir kaybının yaşandığı, binlerce turizm emekçisinin işsiz kaldığı, binlerce esnafın kepenk kapattığı bir süreçte, kamu görevlileri eliyle yeni bir kriz alanı oluşturulmasının önüne geçecek midir? Rehavete kapılmadan, hızlı adımlar atılacak mıdır? Ülke ekonomisine 35 milyar dolar düzeyinde katkı sağlayan turizm sektörüyle ilgili sürekli yeni kriz alanları oluşması karşısında, politikalar gözden geçirilecek midir?”