We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel TUI GROUP CEO’SU FRIEDRICH JOUSSEN: 2017’DE TURİSTLERİN TATİL PLANLARI DEĞİŞTİ

TUI GROUP CEO’SU FRIEDRICH JOUSSEN: 2017’DE TURİSTLERİN TATİL PLANLARI DEĞİŞTİ

GM Haber Merkezi

6. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nin en önemli konuklarından biri de TUI Group CEO’su Friedrich Joussen oldu. Joussen, Türk turizminin tekrar eski haline dönmesi için yapılması gerekenleri açıkladı.

15146

Friedrich Joussen’in açıklamaları şöyle: “Türkiye ile işbirliklerimiz çok fazla. Türkiye’de kendimizin işlettiği 27 otelimiz var. 2016 sezonu gibi zayıf bir yılda 1 milyonu aşkın misafirimiz Türkiye’ye geldi. Türkiye’de 15 bin çalışanımız var. Bu ülkede büyük bir işvereniz de. Tüm olumsuz gelişmelere rağmen müşteri memnuniyeti yine yüksekti. Bundan önemli başka bir nokta da yok. Müşteriler hiç olmadıkları kadar mutluydu. Çalışanlarımıza ve turizm sektöründeki çalışanlara çok teşekkür ediyorum.

Geçen sene dünyada 1,2 milyar insan seyahate çıktı. Bir önceki seneden yüzde 4 daha fazla. Turizm sektörü gittikçe büyüyor ve bu sektörün ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Turizm, dünyada en önemli sektörlerden biridir. Turizm neden önemli? Birincisi; turizm, uluslararası eşitsizlikleri gidermekte en büyük yardımcıdır. İkincisi; turizm, barışı sağlamak için önemli bir nokta. Turizmin çok önemli olduğu bir nokta daha var: Sürdürülebilirlik. Eskiden sahile yakın yerlere müşteri bir şekilde geliyordu. Şimdi oteller artık doğaya uygun olmalı yok etmemeli. Doğayı yok etmek demek geleceği de yok etmek demektir. Bu konuda Türkiye’deki ortaklarımız çok iyi bir iş çıkardılar.

Güvenlik bir devlet görevidir. Güvenliğin sağlanması insanlar için çok önemlidir. Türkiye’deki güvenlik durumunun da çok stabil olduğunu görüyoruz. Bir seyahat yasağı yok. Kuzey Avrupa ülkelerinde ve İngiltere’de Türkiye ile ilgili terör saldırıları nedeniyle bir güvensizlik var. Terör saldırılarından dolayı kaç insanın öldüğünü göz önünde bulundurursak kazalarda ölen turist sayısı daha fazladır. İstanbul veya Türkiye’de terör saldırısı olduğu zaman bunun Antalya’ya bir etkisi yok. Algı konusunda biraz daha sorumluluk almak gerektiğini unutmamak gerektiğin düşünüyoruz. Ortak sorumluluk almalıyız. Türkiye’nin partneri olarak bu konuda üzerimize bir görev düşüyor. İnsanların algısını değiştirmek için daha faal olmalıyız.

Türkiye turizm piyasası son yıllar içinde inanılmaz bir büyüme sağladı. Saldırılar öncesinde yaklaşık 40 milyon turist Türkiye’ye geliyordu. Tüm çalışanları yüzde 8’i tüm yatırımların yüzde 10’u turizm sektöründen geliyor. Bu büyük bir boyut. Bu ekonomik faaliyetlere de katkıda bulunuyoruz. Dünya üzerinde 20 milyon müşteriyi farklı ülkelere götüren bir şirketiz. Global bir şirketiz. Türkiye bizim için üçüncü büyük destinasyon. Daha önce 2 milyon müşteri getiriyorduk Türkiye’ye. 2016 sezonu içinde bu yaklaşık 1 milyon müşteriye tekabül edecek.

Tekrar gelişim için ne yapmalıyız? Bunu başarmak istiyoruz. Birinci atmamız gereken adım Rusya pazarının tekrar açılmasıydı. İkinci konu ise otellerimiz. Sahil var ve resort oteller var. Çok iyi bir alt yapı var. Bu alt yapının ayakta tutulması önemli. Uçuş imkanları da arttırılmalı. Aralık ayına kadar bu konu netleşecek. Bu sağlanırsa çok yararlı olacağını düşünüyoruz. Uçuş kapasitesinin düşürülmesi halinde yine zor bir sezonla karşı karşıya kalabiliriz. Ocak, Şubat, Mart aylarında aileler rezervasyon yapıyor. Biz onları ikna etmeye çalışacağız.

2017 yılında Türkiye’ye yapılan rezervasyonlarda müşterinin tavrının değiştiğini görüyoruz. Daha kısa tatil planları yapılıyor. Türkiye daha çok kısa vadeli tatil planlamalarında yer alıyor. 5-6 ay öncesinden Türkiye rezervasyonlarının yapılmadığını veya daha az yapıldığını görüyoruz. Yaz sezonu için iyi bir başlangıç yaparsak kısa vadeli tatil planlamalarında başarı yakalayabiliriz. Fiyat önemli olmakla birlikte marjların da göz önünde bulundurulması gerekiyor. Birlikte hem ekonomi hem özel sektör bunu birlikte çalışarak başarabilirsek 2017 yılı muhtemelen 2016 yılından daha iyi olacaktır.”

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.