We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel E- TİCARETTE EN BÜYÜK CİRO TURİZM SEKTÖRÜNÜN

E- TİCARETTE EN BÜYÜK CİRO TURİZM SEKTÖRÜNÜN

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

ETİD Başkanı Orhun, “E-ticarette en büyük cirolar, turizm sektörü, otel rezervasyonları ve bilet satışları üzerinden yapılıyor.” dedi.

 Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Orhun, sektörün Türkiye’deki durumuna ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, e-ticarette en büyük ciroların turizm sektörü, otel rezervasyonları ve bilet satışları üzerinden yapıldığını belirterek, “Moda, özellikle son yıllarda online alışverişte adından başarıyla bahsettiren bir sektör haline geldi. Teknoloji, e-ticaret ile en erken tanışan sektörlerden biri ve bu alanın iyi oyuncuları arasında yer alıyor.” dedi.

Orhun, Türkiye’de günde 1-2 siparişten fazla hacme sahip e-ticaret sitesi sayısının bine ulaşmadığına işaret ederek, şunları anlattı:

“ABD’de bu sayı 100 bine yakın. Tüm bu rakamları göz önünde bulundurunca, e-ticaret sektörünün birçok yeni oyuncuya ve büyümeye açık olduğu görülüyor. Sektör, yılda 60 milyonun üzerinde siparişi müşterilere ulaştırıyor. 15 milyonu aşkın bir müşteri kitlesinin olduğu düşünüldüğünde, ortalama olarak bir müşteri üç ayda bir e-ticareti kullanıyor. Bu frekansı artırmak için müşteri tarafında bilinçlendirme çalışmaları yapılması önem kazanıyor.

“Sektör hacminin en büyük kısmını tatil ve seyahat oluşturuyor”

Orhun, sektörün hacminin en büyük kısmını tatil ve seyahatin oluşturduğuna vurgu yaparak, bunu online pazar yerlerinin takip ettiğini, daha sonra sırasıyla online bahis, çok kategorili online satış yapan firmalar ve özel alışveriş sitelerinin geldiğini aktardı.

“Konuya hakim olmadan, e-ticarete girmeyin”

İnternetten satış yapmak isteyenlerin izlemesi gereken yol hakkında da tavsiyelerde bulunan Orhun, e-ticarette başarılı olmak için mükemmellik gerektiğini söyledi. Konuya hakim olmayanların, bu işleri yeterince bilmeyenlerin e-ticarete girmemesi, öncelikle öğrenmeleri gerektiğini belirten Orhun, şunları kaydetti:

“Bu işlere hakim bir ekip kuracak kadar yatırım yapamayacaksanız, pazar yerleri sizin için iyi bir okul olacaktır. Ancak, günün sonunda kar amacı sizin için öne çıktığında ve pazar yerlerine verdiğiniz komisyon tutarı sizin sürdürülebilir bir iş yapmanızı engelliyorsa, e-ticareti kendi siteniz üzerinden yapmaya çalışacaksınız.  AA

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.