Adana Ticaret Odası (ATO) ve Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ile ATAK Genel Müdürü İlhami Günsel, Adana Ticaret Odası’nda düzenlenen, “Beyrut-Adana Turizm Köprüsü İstişare Toplantısı”nda, Adana’nın ticaretinin artırılabilmesi ve daha etkili tanıtımının yapılabilmesine yönelik olarak gerçekleştirdikleri Beyrut’taki temasları konusunda bilgi verdiler.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi de olan Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, ATO Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin yanı sıra, turizmle ilgili kurum ve firma temsilcilerin katıldıkları toplantıda konuşan ATAK A.Ş. Genel Müdürü İlhami Günsel, Beyrut ziyaretlerine ilişkin bilgi sunumunda bulundu.
Beyrut temasları kapsamında; T.C. Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, T.C. Beyrut Ticaret Müşaviri Emine Lekesiz, Lübnan Ticaret, Sanayi ve Tarım Odaları Federasyonu Başkanı Muhammed Şukeyr, Lübnan Turizm Federasyonu Başkanı Pierre Achkar, Lübnan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Jean Abboud ve beraberlerindeki üst düzey yetkililerle bir dizi toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten Günsel, toplantılarda Adana’nın Beyrut ile turizm ve ticaret ilişkilerinin geliştirilmesi için ortak yol haritası hazırlandığını söyledi.
Lübnan’ın önde gelen turizmcilerinin, şehri incelemek ve Adana’daki acenteler, oteller ve sektör yetkilileri ile bire bir görüşmek üzere Kasım ayında Adana’ya bir ziyaret gerçekleştireceklerini anlatan İlhami Günsel, ardından da her iki tarafın işadamları heyetlerinin Adana ve Beyrut’ta bir araya bir araya gelmelerinin sağlanması konusunda görüş birliğine varıldığını ifade etti. Günsel, “Beyrut-Adana Turizm Köprüsü İstişare Toplantısı” katılımcılarının bu toplantılarda ele alınmasında yarar gördükleri görüş ve önerilerini de not aldı.
ATO ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de Beyrut’taki görüşmelerin son derecede verimli geçtiğini belirtirken, “İki şehir arasında ticari potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca Lübnan’ın Ortadoğu ve Afrika ile geçmişe dönük bağlantısı var. Bundan istifade ederek Türkiye’de üretilen malların Lübnan üzerinden Ortadoğu ve Afrika’ya ulaştırılması konusunda işbirliği yapabiliriz. Bu konuda sizlerin de katkılarınızı bekliyoruz. Birlikte hareket ederek gerek turizm, gerekse de ticaret bakımından Beyrut’taki mevcut potansiyeli ülkemiz lehine kullanabiliriz” dedi.