Konu hakkında açıklama yapan KETOB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç; Kemer ‘in doğasına önem verdiklerini ve doğayı korumak adına atılacak her türlü kampanyanın yanında olduklarını belirterek, doğal yaşam ve çevresi turizmin varlığı için gerekli olan temel unsurlardır .Sürdürülebilir turizmin gelişmesi turizm kaynaklarını oluşturan doğal çevrelerin korunup devamının sağlanması ile olur. Deniz Koruma Alanları insan faaliyetlerini yerel ekonominin ve ekosistemin gelişebileceği bir şekilde yönlendirir. Akdeniz’in nimetlerinden faydalanmayı ve tadını çıkarmayı ona zarar vermeden yapmamızı sağlar. Dalış turizmine katkı sağlamak amacı ile birçok ülkede DKA oluşturulduğunu belirtti.
Kemer’de Üç adalar bölgesi bu zengin biyoçeşitliliği nedeniyle yoğun bir av baskısı altında olduğunu belirten Başkan Yrd Kılıç; Adalar bölgesinde yasal ve yasal olmayan her türlü avcılık yapılmakta, bu nedenle biyoçeşitliği giderek azalmaya başladı. Özellikle geçtiğimiz günlerde avlanması yasaklanan lagos balığı türlerinde oldukça azalmalar görülmektedir. Bizlerde bölgemizde bulunan Üç adalar bölgesinin DKA olmasını istiyoruz. Bunun için ilk başta su ürünleri sirkülerinde yer alan o bölgede her türlü avcılığın yasak olmasını talep etmekteyiz. Bu amaçla bugün burada toplanarak doğanın korunması bilinciyle hemen arkamızda gördüğümüz Üç Adalar’ın Doğal Koruma Alanı’na alınması için KETOB öncülüğünde imza kampanyası başlatıyoruz dedi.
Başlatılan imza Kampanyası hakkında açıklama yapan Akdeniz Cankurturan Merkezi Sahibi ve Dalış öğretmeni Adnan Büyük; Deniz koruma alanları o bölgede yaşamsal, çevresel ve ekonomik faydaların oluşmasını sağlar. Koruma alanları sağlıklı denizlerin, türlerin ve sualtı populasyonun bir göstergesidir. Bu etkin bir yönetimle gelecek nesillere aktarılması sağlanır. Üç Adalar’ın bölgemizde koruma alanı için en uygun bölgedir. Doğaya olan duyarlı yaklaşımlarından dolayı KETOB Yönetimine teşekkür ederek, kampanyanın amacına ulaşması için her türlü desteği vermeye hazırım dedi.