We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel BAĞLIKAYA, ULUSOY İÇİN, “SEKTÖRÜ TEMSİL KONUSUNDA SIFIR HÜKMÜNDEDİR” DEDİ.

BAĞLIKAYA, ULUSOY İÇİN, “SEKTÖRÜ TEMSİL KONUSUNDA SIFIR HÜKMÜNDEDİR” DEDİ.

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

DETUR Grup Başkanı Firuz Bağlıkaya, yaptığı yazılı açıklama ile TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’u eleştirdi. Bağlıkaya, Ulusoy için, “Sektörü temsil konusunda sıfır hükmündedir” dedi.
72198

09 Ağustos Salı günü Türkiye turizm endüstrisi için çok önemli bir olay yaşandı; Rusya ile uzun süredir devam eden sıkıntılı durumun telafisi için taraflar St. Petersburg’da bir araya geldi. Liderler ve konuşulan konularla ilgili yetkili ve etkili kişiler Cumhurbaşkanımızın heyetinde yer aldı. Rusya ile ilişkiler denince ilk akla gelen üç konu var; Enerji, Turizm, Tarım; Enerji ve Tarım bizim konumuz değil. Turizm ile ilgili ekipte Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı ve TYD Başkanı Murat Ersoy yer aldı. 80 üyeli Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı orada 8.000 üyeli Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı İstanbul’da bir değerlendirme toplantısında. Fikirlerinden değil, isimlerinden faydalanmaya çalıştığı maaşlı ekibini genişletme ile uğraşıyor.

20 yıllık müzmin başkan, acentelerimizin % 45’inin bizi temsil etsin diye başkanlığa en uygun bulduğu kişi ekibe yine girememiş. Demek ki içinde bulunduğumuz dönem için bu düzeyde temsil edilmeyi hak ediyor bu sektör.

Gerçek turizmciler bu işe el koyana kadar da; bu basiretsizlik, bu etkisizlik, bu kale alınmama, bu adam yerine koyulmama devam edecek. Türkiye’nin 30 bin nüfuslu ilçelerine BYK seçimi için gidip oralarda kasaba siyaseti yapan başkana bakın. Konu turizm olunca listede yok. Onun turizmle alakalı birisi olmadığını, turizm ile ilgili söyleyeceği bir şeyinin olmadığını belli seviyenin üstündeki kamu görevlileri de biliyor ve ona göre davranıyor. Siz bakmayın onun altına araba verdiği kişilerden gördüğü itibara, sektörü temsil konusunda sıfır hükmündedir. Tatile gönderdiği bilinen basın mensupları, hışmından korkan acentelerden başka itibarının olduğu bir yer yoktur.

Sonra da diyor ki;  Rusya’ya çıkartma yapıyoruz – Çin’e çıkartma yapıyoruz – Biz şimdiden 2019’u pazarlamaya başladık –  Biz kriz profesörü olduk  – Rusya’dan turist gelse ne olur gelmese ne olur açığı Çinli turist ile kapatırız –  4 milyon Rus turist yerine 800 bin gemi turisti gelse daha iyi –  kriz yok ne krizi –  Yenikapı’ya liman şart –  Yenikapı’ya liman yapılırsa sorunlar çözülür – Bizim teşviğe falan ihtiyacımız yok.

Turizmin Gurusu,  Guru Gürültüsü…

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.