We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler BAKANLIK UYARI LİSTESİ YAYINLADI

BAKANLIK UYARI LİSTESİ YAYINLADI

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Rusya ile turizmde yaşanan ‘Bayram’ Turizm Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Fırsatı iyi değerlendirmek isteyen Bakanlık, had safhaya çıkardığı önlemleri sıraladı.

uyari

Çifte rezervasyona dikkat! Taksiler turistlerden fazla ücret almayacak, satıcılar rahatsız etmeyecek. Fiyat listeleri yabancı dillerde olacak. Betül Oğuz imzalı habere göre,<spanstyle=”line-height:1.6″>Türk turizmi beklenen ‘Rus akını’ için son hazırlıklarını yapıyor. Rusya ile buzların erimesi sonrası turizme yönelik idari sınırlamaların kaldırılmasıyla yeni tedbirler de devreye giriyor. Tedbirlerin artırılması konusunda valiliklere talimat gönderen Kültür ve Turizm Bakanlığı, tatil yerleri için şu uyarılarda bulundu:
YABANCI DİL BİLEN ELEMANTuriste hizmet veren tüm görevliler yabancı dil bilen kişilerden seçilmeli; hizmetler iyi niyet ve nezaket kurallarına uygun, turistleri rahatsız etmeden, onlara yol gösterici ve güven sağlayacak şekilde yürütülmeli. Tesisler çifte rezervasyon yapmamaları konusunda uyarılmalı. Otogar, istasyon ve havaalanları gibi ulaşım noktalarına, şehir merkezlerine ve turistik yörelere nasıl ulaşabileceği konusunda bilgi panoları hazırlanmalı. Deniz-hava- kara terminallerini gösteren levhalar hazırlanmalı. Ayrıca bu levhalar, yerli ve uluslararası standartlara uygun olmalı.

TESİSLERE SIKI DENETİM

Belediyeye ait konaklama, yeme-içme ve eğlence tesisleri fiyat, kalite ve temizlik yönünden sürekli denetlenmeli, müşteriye sunulan her ürünün fiyatı mutlaka fiyat listesinde yer almalı ve liste yabancı dillerde de hazırlanmalı. Ayrıca, bu işletmelerde çalışan personelin kılık ve kıyafetinin temiz; müşteriye karşı davranışlarının da olumlu olmasına itina edilmeli.

TURİSTE AYRI TARİFE YOK

Otogar, istasyon ve havaalanları, müze ve ören yerleri, umuma açık dinlenme tesisleri, park ve bahçeler, plaj ve WC gibi yerlerin temizliğine itina gösterilmeli, modern tuvaletler yapılmalı. Herkesin yiyip içtiği ve kullandığı maddelerin satıldığı yerler temiz ve sağlık kurallarına uygun olmalı; ürünlerin üzerinde fiyatını, üretim ve son kullanma tarihini gösteren etiketi bulunmalı ve yüksek ücrete satılması önlenmeli. Bakanlık’tan ve belediyelerden belgeli içkili lokanta ve eğlence yerlerinin çevreyi rahatsız edici yüksek sesli müzik yayını yapması önlenmeli; trafik kontrollerinin artırılması ve hız sınırlarına uyulması sağlanmalı.

YÜKSEK TAKSİ ÜCRETLERİNE DİKKAT

Aldıkları komisyon karşılığında turistleri otel, pansiyon ve mağazalara götüren kişiler (Hanutçu) ile gezintiye veya alışverişe çıkmış turistlerin satıcılar tarafından rahatsız edilmemeleri sağlanmalı. Taksi şoförlerinin yolculardan fazla ücret alması, korsan taksicilik ve korsan otoparkçılık önlenmeli.

ENGELLiLERi UNUTMAYIN

Çöplerin sokağa bırakılmasından, toplanması ve imhasına kadar temizlik ve çevre açısından gerekli önlemler alınmalı. Engelsiz turizm kapsamında gar, otogar, havaalanı gibi ulaşım noktalarıyla mevcut yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal yapılar engellilerin erişimine uygun hale getirilmeli.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.