92 Veteriner Hekimi Nurhan İşler, “Aldığımız hayvanları öncelikle birinci bölmelerin içerisinde bir hafta süreyle bekleterek onların gerekli tedbirlerini almak suretiyle dişi erkek olmalarına ve hamile olmalarına göre ayırt ediyoruz. Kısırlaştırma işlemlerini yaptıktan sonra kedilerimize mikroçip takıp, kuduz ve diğer aşılarını tamamlayıp bu doğal yaşam alanlarına bırakıyoruz.” diye belirtiyor. Kasabadaki tüm kedilerin kısırlaştırıldıklarını da ekleyelim. “Kedi Kasabası bir yılda ülkenin her yerinde duyulduktan sonra buraya kedi bırakmak isteyen vatandaşlarımız oldu. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak burada sadece Samsun ilçeleri ve merkezden aldığımız kedileri değerlendirmek için bir bir düzenleme getirdik. Buna göre de kedi sahiplerinin Samsun’da ikamet etmesi gerekiyor. Kedisinin de Samsun’da evcil hayvan kayıt defterlerinde kaydı olması gerekiyor. Aksi takdirde diğer illerden buraya kedi bırakmak isteyen vatandaşlarımız oluyor, bu da iş yükümüzü artırıyor. “
Hep dünyadan örneklerini gördüğümüz imrenilesi hayvan barınaklarından ülkemizde de bir tane olduğunu biliyor muydunuz? Samsun‘daki Kedi Kasabası ile tanışın.
Samsun’daki Kedi Kasabası geçtiğimiz yaz “Samsun Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı”nda, 10 dönüm alan üzerinde faaliyete geçti.