We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel THOMAS COOK : PİYASA KOŞULLARI REZERVASYONLARI ERTELİYOR !

THOMAS COOK : PİYASA KOŞULLARI REZERVASYONLARI ERTELİYOR !

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Değişen piyasa koşulları tatilciyi de etkiledi. Thomas Cook, tüketicilerin çoğunun ‘oynak piyasa koşulları’ nedeniyle rezervasyonlarını ertelediklerini açıkladı.

Fankhauser_Peter_3-fullimage

Thomas Cook Genel Müdürü Peter Fankhauser, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tüketiciler yazın tatil yapmak istiyor fakat farklı seçenekleri gözden geçirmek adına rezervasyonlarını erteliyorlar. Özellikle Türkiye, Tunus ve Mısır taleplerini terk eden tüketiciler bizi Batı Akdeniz’de yer alan destinasyonlarda daha doğru kararlar almamız doğrultusunda harekete geçirdi. Böylece, Kanarya Adaları ve İspanya gibi destinasyonlarda yüksek satışlar sağlmamamıza yardımcı oldu” dedi.

2016 yaz programında %40’lık oranı yakaladığını ifade eden Thomas Cook yetkilisi bu sayının geçen senenin %2 altında olduğunu belirterek, dünya genelinde yaşanan istikrarsızlığın tüketicilerde güven sorununa neden olduğuna dikkat çekti. Öte yandan Fankhauser, rezervasyonların geçen yıla oranla %5 daha az olduğunu ve charter seferlerdeki risk kapasitesinin de %3 oranında düştüğünü belirtti. Fankhauser sözlerine şöyle devam etti:

“Dünya genelinde hissedilen belirsiszlik ortamı tüketicileri rezervasyonlarını ertelemeye sevk ediyor. Özellikle Türkiye rezervasyonlarında geçen yıla kıyasla azalma görürken, İspanya, diğer Avrupa ülkelerine ve uzak mesafe destinasyonlara (Küba ve Amerika da dahil) olan taleplerin arttığını söyleyebiliriz.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.