We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel YOK OLMADAN MUTLAKA GÖRMENİZ GEREKEN YERLER !

YOK OLMADAN MUTLAKA GÖRMENİZ GEREKEN YERLER !

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Küresel iklim değişikliği nedeniyle zamanla yarışıyoruz. Çevre kirliliği ve küresel ısınma nedeniyle yok olmadan görmeniz gereken yerler için acele edin!

Son yıllarda küresel ısınmaya dikkat çekilen aktiviteler yapılıyor. Ancak içsel etkilere insani etkilerin de eklenmesiyle durum gün geçtikçe daha zorlu bir hal almaya başladı. Yapılan araştırmalara göre, iklim değişimi zaten saptanmış durumda. İklim koşullarındaki ani değişiklikler ve mevsim kaymaları ile bu durum gözle görülebilir bir hale geldi.

Bu durumdan bazı bölgeler daha önce ve daha çok etkilenecek. İşte yok olmadan önce görmeniz gereken destinasyonlar…

Venedik / İtalya

İnanması güç biliyoruz… Ancak İtalya’nın romantik şehri Venedik yok olma tehlikesi altında. Okyanus seviyesi hızla yükseliyor. Bu görkemli tarihi şehir için öngörülen süre aslında oldukça kısıtlı.

İtalya’nın birçok şehri okyanus seviyesindeki yükselme nedeniyle tehdit altında ancak Venedik’in yalnızca 50 yıl süresinin kaldığı tahmin ediliyor…

Ayrıca İtalya’nın simgelerinden Pisa şehrindeki Pisa Kulesi de tehlike altında. Yan duruşu ile yoğun ilgi gören ve her seyahatteki fotoğraf karelerinde mutlaka bulunan bu kulenin yıkılma tehlikesi bulunuyor.

pisa_kulesi_tg

 

Kongo Havzası / Batı Afrika

Toplamda 3.7 milyon kilometrelik alanda bulunan Kongo Havzası, tüm dünyanın ihtiyacı olan oksijenin yaklaşık yüzde 40’ını karşılıyor. Ancak bu doğa harikası günden güne yok oluyor…

2040 yılına kadar yağmur ormanlarının 3’te 2’sinden oluşan çok büyük bir kısmının yok olacağı tahmin ediliyor.

Madagaskar Ormanı

Afrika kıtasına bağlı bir ada ülkesi olan Madagaskar da çok kısa süre sonra olmayacak.

Hint Okyanusu’nda bulunan bu Afrika adasına insanların ayak basmasıyla birlikte ormanların büyük bir kısmı yok oldu. Bu tahribat devam ederse öngörülen süre yalnızca 30 yıl!

madagaskar_tg

Çad Gölü / Orta Afrika

Orta Afrika’da Kamerun, Nijerya, Nijer ve Çad sınırında bulunan Çad Gölü de iklim nedeniyle yağış rejimindeki değişikliklerden payını almış. Yağış rejimi değişen ve bu etkene bir de aşırı kullanım gibi nedenler eklenince, kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Gölün yüzde 90’ını kaybettiği tahmin ediliyor.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.