Ekonominin kısmen toparlandığı ve görece değer kaybeden Avro’nun talebi desteklediği Avrupa’da; Orta ve Doğu kısmı %7, Kuzey %6, Akdeniz Avrupası kısmı %5 ve Batı Avrupa’da %4 gelişim kaydedildi. Öte yandan Asya ve Pasifikler %4, Okyanusya %7, Güney Doğu Asya %6, Güney Asya %4, Güney Doğu Asya da geçen yıla göre %3 daha iyi performans gösterdi.
Amerika kıtasında ise büyüme %4 olarak açıklanırken değerlenen ABD Doları’nın yurtdışı çıkışları desteklediği vurgulanıyor. Bölgede Karaibler ve Orta Amerika %7, Güney Amerika da %4 gelişti. Kuzey Amerika’daki iyileşme ise %3 olarak açıklandı.
Sınırlı verinin elde edildiği Afrika ise %5 düşüş kaydedilirken, Kuzey Afrika’nın %10, Saharaaltı bölgesinin ise %3 daraldığı tahmin ediliyor. Diğer yandan çok sınırlı verinin alınabildiği Ortadoğu bölgesindeki ziyaretçi trafiğinin ise %4 geliştiği tahmin edildi.
YURTDIŞI ÇIKIŞ VE HARCAMALAR
Sekiz aylık dönemde artan yurtdışı seyahatlerde; çift haneli büyüme gösteren Çin, Japonya, Tayland, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinden kaynaklı talep artışının etkili olduğu vurgulandı.
Yurtdışı seyahatlerde önemli oranda gelişme gösteren diğer ülke ve bölgeler arasında; Hindistan, Güney Afrika ve Mısır sayılıyor. Harcamaları ve çıkışları azalan ülkeler arasında ekonomileri zor durumda olan Rusya ve Brezilya öne çıkıyor. Ekonomileri görece iyi durumda olan ABD’de yurtdışı harcamalar %9, İngiltere’de %5 artarken, Almanya ve İtalya’daki büyüme %3 dolayında kaldı. Fransa, Kanada ve Avustralya’da ise yurtdışı harcamalar güç yitiren paritenin de etkisiyle zayıfladı.