We-Flytour-GM-Banner-Animation
We-Flytour-GM-Banner-Animation
Anasayfa Güncel 2015’TE KONAKLAMA FİYATLARI NASIL DEĞİŞTİ ?

2015’TE KONAKLAMA FİYATLARI NASIL DEĞİŞTİ ?

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

2015 yılında konaklama sektöründe değişen fiyatları ortaya koyan araştırma sonuçlarını okuyucularımızla paylaştık.Hotels.com™ tarafından yayınlanan son Hotel Price Index™ otel fiyat endeksi raporuna göre, seyahat yapan otel misafirlerinin dünya genelinde otel konaklamaları için ödedikleri fiyatlar, 2015’in ilk yarısında sadece yüzde 1 arttı. Türkiye çıkışlı misafirlerin popüler tatil merkezlerindeki oteller için ödediği fiyatlar ise, 2015 yılının ilk altı ayında az da olsa artış gösterdi. Genel olarak ödenen otel fiyatlarının ekonomik kriz öncesindeki seviyelere dönmemesi nedeniyle, otel misafirleri cazip fırsatlardan yararlandı. Buna karşın üç bölge yeni harcama rekorlarına imza attı. 

Hotels.com™ tarafından hazırlanan son Hotel Price Index™ (HPI™)  otel fiyat endeksi raporuna göre,  2014 yılının aynı dönemine oranla 2015 yılının ilk yarısında genel global artış sadece yüzde 1 seviyesinde seyrederken, ilk kez dünyanın üç bölgesinde ödenen otel fiyatları 2008/2009 ekonomik krizi öncesindeki seviyeleri aştı.  Kuzey Amerika, Karayipler ve Latin Amerika yeni rekorlara imza attı. Bu sonuçlarda, ziyaretçi sayısındaki artışın, belirli alanlarda daha yüksek tüketici harcamaları yapılmasının ve döviz kurlarındaki güçlü dalgalanmaların etkili olduğu görüldü.TL DEĞER KAYBETTİ, TÜRKLER DAHA FAZLA ÖDEDİ

Ancak, Türk Lirası’nın dünya genelinde değer kaybetmesi Türk gezginler için benzer bir tablonun ortaya çıkmasının önünü kesti; Türkiye çıkışlı misafirler yurt içi de dâhil olmak üzere, rapor kapsamına giren destinasyonların hemen hemen yarısında otel konaklamaları için daha yüksek ödeme yaptı.

Misafirlerin otel konaklamaları için ödedikleri gerçek fiyatlardaki hareketleri takip eden ve bu değişikliklerin nedenlerine dair önemli öngörüler sunan HPI™, dünya çapındaki önemli tatil merkezlerindeki otel fiyatlarını inceleyen ve düzenli olarak yayınlanan bir rapor çalışmasıdır. Bu rapordaki veriler, dünya genelindeki Hotels.com™ siteleri üzerinden yapılan yüz binlerce otel rezervasyonunu temel almaktadır.

TÜRKİYE ÇIKIŞLI GEZGİNLER İÇİN EN UYGUN KONAKLAMA: PATTAYA

Hotels.com™ tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye çıkışlı gezginler HPI™ kapsamına incelenen şehirler arasında en yüksek otel fiyatını New York ve Londra’da öderken, Pattaya 116 TL’lik ortalama fiyat ile gezginlerin en düşük konaklama ücretini ödedikleri destinasyon oldu. Londra 644 TL ile, geçen senin lideri Dubai’yi (550 TL) geride bıraktı. Türkiye çıkışlı gezginlerin Londra’daki otel konaklamaları için ödedikleri ortalama fiyat, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8 artış gösterdi.

EN ÇOK FİYAT ARTIŞI NEW YORK VE MİLANO’DA

En yüksek ortalama otel fiyatı artışı, yüzde 21 ile New York (2014 1YY 549 TL, 2015 1YY 662 TL) ve Milano’da (2014 1YY 417 TL, 2015 1YY 505 TL) yaşandı. Bununla birlikte, Türkiye çıkışlı gezginler otel konaklamaları için Las Vegas’ta bir önceki yıla kıyasla yüzde 17 (2014 1YY 353 TL, 2015 1YY 292 TL), Dubai’de yüzde 11 (2014 1YY 619 TL, 2015 550 TL) daha az ödeme yaptı.

TÜRK GEZGİNLERİN POPÜLER 2 YURT İÇİ MERKEZİ

Bu yılın ilk altı ayında, Türkiye çıkışlı gezginler sadece yurt dışındaki destinasyonlara değil, iş ve tatil amaçlı olarak yurtiçine de ilgi gösterdi. Hotels.com™ tarafından yayınlanan son HPI™ raporuna göre, Bodrum ve Antalya Türklerin tercih ettiği popüler tatil merkezleri arasına Türkiye’den giren iki destinasyon oldu. Ancak, Türkiye çıkışlı gezginler, 2015 yılının ilk altı ayında, Bodrum’daki konaklamaları için bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla daha fazla ödeme yaptı: Yerli gezginlerin Bodrum otelleri için ödedikleri ortalama fiyatlar bir önceki yıla göre yüzde 13 artarken (2014 1YY 417 TL, 2015 1YY 505 TL), Antalya otelleri için ödedikleri ortalama fiyatlar hemen hemen aynı seviyede (2014 1YY 245 TL, 2015 1YY 241 TL) kaldı.
*Ödenen ortalama fiyatlara vergiler ve ücretler dâhildir.

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.