We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel TURİZMCİLER “YAKIT DESTEĞİ UZATILSIN”

TURİZMCİLER “YAKIT DESTEĞİ UZATILSIN”

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

TUROB Başkanı Başkanı Timur Bayındır, hükümetin Nisan ve Mayıs aylarına yönelik ‘Turizm Destek Paketi’ uygulamasının yaza aylarında da sürmesinin hissedilir fark yaratacağını söylerken TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Ekim-Kasım ayları için de destek paketine devam edilmesi hususundaki çalışmaların sürdüğünü belirtti.

DESTEK UZATILSIN
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, turizmin çok kırılgan bir sektör olduğunu vurgulayarak, rublenin değer kaybetmesi nedeniyle Rus pazarına yönelik turizm iş hacminin etkilendiğini ifade etti.“DESTEK YAZ AYLARINA YANSITILMALI”

Hükümetin Rusya dahil dış pazarlardaki turist kaybını önlemek için uygulamaya geçirdiği 2 aylık ‘Turizm Destek Paketinin’ çok memnuniyet verici bir hadise olduğunu söyleyen TUROB Başkanı Bayındır, pazara ivme kazandıran bu desteğin uzatılması gerektiğini dile getirdi. Nisan-Mayıs ayı ile sınırlı tutulan tur operatörlerine uçak başına 6 bin dolar yakıt desteği düzenlemesinin yaz aylarına da yansıtılmasını teklif eden TUROB Başkanı,

Bu destek, pazara hareket kazandırması ve ülkemizin Rus Turizm pazarına verdiği değer anlamında oldukça önemli. Ancak desteğin rağbet gören yaz aylarına da yansıtılması ve kapsamının İstanbul dahil edilerek genişletilmesi, hissedilir bir fark yaratacaktır” diye konuştu.

‘YAKIT DESTEĞİNİN UZATILMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR’

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Sputnik ajansına yaptığı açıklamada, destek süresinin uzatılması için sektör temsilcileri arasında yapılan görüşmelerin Turizm Bakanlığı nezdinde şu an için olumlu karşılanmış olduğunu bildirdi. Ulusoy, Ekim-Kasım ayları için de destek paketine devam edilmesi hususundaki çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Turizmcilere göre, Rus turizm pazarındaki kan kaybını önlemek adına başvurulabilecek bir diğer önlem de “iç pasaportla giriş” yani “kimlik kartları ile giriş” uygulamasının da devreye alınması. (Süheyla Demir/sputniknews.com)

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.