We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel HANGİ ÜLKELER HANGİ SAATLERDE REZERVASYON YAPIYOR?

HANGİ ÜLKELER HANGİ SAATLERDE REZERVASYON YAPIYOR?

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Ülkemizde turizm pazarında farklı milletleri ağırlıyoruz.  Farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden insanları ağırladığımız ve tatil alışkanlıklarını bildiğimiz ülkelerin peki; rezervasyon alışkanlıklarını biliyor muyuz? İşte ülkelerin saat saat rezervasyon alışkanlıkları …

hangi ülke, hangi rezervasyon (2) hangi ülke, hangi rezervasyon (3)

Rezervasyonda hangi ülke dakik, hangi ülke son dakikacı ?

Bir internet sitesinin yaptığı araştırmaya göre; İngilizler, Fransızlar, İspanyollar, Amerikalılar ve Almanlar bakın hangi saatlerde rezervasyon yapıyor. Kim dakik, kim son dakikacı…

GARANTİCİ ALMANLAR

  • Almanların 3’te 2’si saat 12.00’dan önce rezervasyon yaparken, İngiliz ve Fransızlar öğleden sonra rezervasyon yaptırmayı tercih ediyor.
  • Almanların sadece yüzde 7’si 19.00’dan sonra rezervasyon yapıyor.
  • Almanların yanı sıra İspanyollar da, Almanlar gibi rezervasyon konusunda garantici anlayışa sahip.
  • İspanyolların yüzde 54, saat 12.00’dan önce, yüzde 68’i de 14.00’den önce rezervasyon yapıyor.

İTALYANLAR, AMERİKALILARA BENZİYOR

Araştırmada İtalyanların rezervasyon alışkanlıkları ile Amerikalıların rezervasyon alışkanlıkları karşılaştırdıklarında birbirine benzerlik gösterdiği ifade ediliyor.

Buna göre;

  • İtalyanların yüzde 42’si 12.00’den önce, yüzde 58’i 14.00’den önce, yüzde 16’sı da 19.00’dan sonra rezervasyon yapıyor.
  • Amerikalıların yüzde 44, 12.00’da, yüzde 61’i 14.00’dan önce ve yüzde 15’i de 19.00’dan sonra rezervasyon yapıyor.

SPONTANE FRANSIZLAR VE İNGİLİZLER

  • Spontane rezervasyon yaptıran ülkeler ise; Fransa ve İngiltere. İngilizlerin yüzde 37’si saat 12.00’a kadar rezervasyon yaptırırken, Fransızların yüzde 36’sı saat 12’ye kadar rezervasyonunu yaptırıyor.
  • İngilizlerin yüzde 24’ü 19.00’dan sonra rezervasyonlara bakarken, Fransızların yüzde 23’ü akşam 19.00’dan sonra rezervasyonlara bakıyor.

Ayrıca araştırmada ülkelerin rezervasyon alışkanlıkları haricinde de otel girişleri ve oteldeki aktivite alışkanlıkları hakkında da bilgiler aktarılıyor.

  • Almanların 4’te 3’ü saat 14.00’e ye kadar otel odalarını seçiyor.
  • Disiplinli ve garantici oldukları bilinen Almanlar, otelde şezlong kapma yarışında da şezlonglara havlu koyarak garantici tavırlarına burada da devam ediyorlar.
  • Havuz başındaki şezlong kapma yarışında Almanlara kıyasla İngilizler, konu rezervasyon olunca şezlong kadar telaşlı değiller.

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.