We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler EZBER BOZAN ANTALYA TURİZM FUARI BAŞLIYOR

EZBER BOZAN ANTALYA TURİZM FUARI BAŞLIYOR

Beste GÜÇER

GMT Fuarcılık olarak, bu yıl 23 – 24 – 25 Ekim tarihlerinde altıncı kez düzenlenecek Türkiye’nin ve Akdeniz’in en verimli turizm fuarı olan Antalya Turizm Fuarı’nın basın toplantısı Renex Hotel’de yapıldı.

Antalya Turizm Fuarı Kurucusu Selçuk Meral, basın mensuplarının ATF24 hakkındaki sorularını yanıtladı.

Selçuk Meral, “Antalya Turizm Fuarı’nın beşinci senesinde, altıncısını gerçekleştiriyoruz. 2019 yılında başladık. Pandemi döneminde de durmadık, hatta 2021’de iki tane Turizm Fuarı birden gerçekleştirdik. Dolayısıyla bu hızlı, kararlı ve enerjik atılımımız bugün Türkiye’nin en önemli, en verimli, en inovatif turizm fuarını şehrimizde yaşatmamıza vesile oldu.

Antalya Turizm Fuarı, 2019 yılında yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alanda başladı ve bu sene 35 bin metrekare alanda, 30 bin profesyonel ziyaret hedefiyle; Türkiye’nin en önemli, en verimli, en büyük turizm fuarı haline geldi. Sadece Antalya’nın ve Türkiye’nin değil, bu konuda da iddialıyız, Antalya Turizm Fuarı tüm Akdeniz’in en verimli turizm fuarıdır” diyerek sözlerine başladı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş da basın kahvaltısına katıldı. Selçuk Meral, tekrar başkanlığa seçilen İdris Taş’ı tebrik etti. Başkan Taş, “Kent markasına değer katan, gelişmesini önemseyen organizasyonlara her zaman destek oluyoruz” dedi.

“ATF EZBERLERİ BOZDU”

Basının yoğun ilgisi ve katılımıyla başlayan buluşmada Selçuk Meral ATF24’ün detaylarını paylaştı.

Meral, “Antalya Turizm Fuarı mahkum edildiğimiz ezberleri bozdu, 360 derece hizmet anlayışı ile dünya turizm fuarcılığında oyunu değiştirdi. ATF tamamen özgün, fikri ve zikri kendine ait, yenilikçi, milli ve yerli bir üretim.

ATF; 2000’e yakın yabancı davetli seyahat acentesi, 1000’e yakın marka, 5 ayrı sahne, 100’ün üzerinde uzman konuşmacı, 2000 dakikadan fazla panel süresi,  35 bin metrekare alan,  60’a yakın ülke ziyaretçisi, B2B sistemleri, genel toplamda planlı ve plansız olmak üzere milyona yakın iş görüşmesi, Sunay Akın, İlber Ortaylı, Özgür Demirtaş gibi Türkiye’nin 3 önemli ismini bir araya getiren, ezberleri bozan bir fuar.

Antalya Turizm Fuarı ezberleri bozmakla birlikte aynı zamanda kopya çekilmeye çalışılan  bir düzeye geldi. Bu anlamda da çok gururluyuz. Antalya Turizm Fuarı bir bayrak taşıyıcı, marka bir fuar oldu.

Antalya Turizm Fuarı, bu sene ilk defa 3 gün, dünyadaki bütün fuarlar geriye giderken, gün azaltırken, etkinlik sayılarını azaltırken biz, hem etkinlik sayımızı arttırıyoruz hem de gün sayımızı arttırıyoruz. Bunda tabii ki en temel inancımız; Türk turizmcinin sinerjisi, Türk turizm ürünlerinin iddiası, geleceğe dair inançları, mesleklerine ve ülkeleri için verdikleri savaş.

Bu milli bir mesele, sıkça tekrarladığım gibi  “Turizm memleket meselesidir ve Türk turizmcisi de aynı milli takım oyuncusu gibidir.”

Antalya Turizm Fuarı, Türk turizmcisi için kolektif çalışmayı sağlamak üzere kurulmuş bir platform. Şu ana kadar yapılan fuar anlayışını değiştirerek, ürünün olduğu yerde, yerinde pazarlama ilkesiyle yenilikçi anlayışımızın eseridir ATF.

Antalya Turizm Fuarı’nın aynı zamanda bir diğer hedefi ise, dünyada ATF olarak markalaşmak ve etkinlikler gerçekleştirmek. Bu konuda da adımlarımızı atmaya devam edeceğiz” dedi.

Basın mensupları ATF24 katılımcıları ile ilgili detayları ATF Kurucusu Selçuk Meral’e sordu. Selçuk Meral ve basın mensuplarının soru-cevap bölümünde şu başlıklar konuşuldu:

“ATF BİR MARKA”

Antalya Turizm Fuarı’nın en önemli özelliklerinden bir tanesi, profesyonellere yönelik bir fuar olması. Türkiye Turizmi için, dünya resort ve alternatif turizm ürünleri için bu çapta, bu büyüklükte, üç gün boyunca, bu konsantrasyonda olan dünyadaki tek fuar.

Burada gözden kaçırmamamız gereken çok önemli bir şey var: Türkiye’yi ilgilendiren bütün pazarları aynı çatı altında, aynı zaman diliminde, aynı mekanda buluşturan dünyadaki tek turizm fuarı. Dünyanın hiçbir noktasında, ister Almanya’ya, ister Rusya’ya, ister İngiltere ‘ye gidin, Türk turizmini ilgilendiren bütün pazarları kurumsal olarak aynı çatı altında görmeniz mümkün değil. Biz, aynı çatı altında Türkiye turizmini ilgilendiren herkesi buluşturuyoruz.

Buluşturduğumuz bu markalar, resort turizminin ve mas turizminin de en önemli markaları. Türkiye’yi son tüketiciye sunuyorlar ama sadece Türkiye’yi değil,  diğer destinasyonları da pazarlıyorlar. O yüzden şunu da büyük bir gururla ve vurguyla ekleyebilirim; Antalya Turizm Fuarı,  resort turizmiyle ilgili dünyadaki en önemli pazarları bir araya aynı çatı altında getiren dünyadaki tek fuar.

Ben tabiri caizse, ATF henüz kundaktayken, Türkiye’nin en verimli turizm fuarı olacağından bahsetmiştim. Şu anda bu herkes tarafından kabul edilmiş bir gerçek. Şimdi de şunu söylemek istiyorum: ATF Türkiye Turizmi ve resort turizm için dünyanın en verimli turizm fuardır.

Yurt dışından katılımcılar var mı?

Antalya Turizm Fuarı artık yurt dışından devlet düzeyinde de katılımcıları ile büyüyor. Bu sene yaklaşık 20’ye yakın farklı ülkeden start var. Aynı zamanda yurt dışı orjinli olan turizm firmalarının da standları var. Bildiğimiz firmaların dışında bu pazara girmek isteyen veya girmiş olup da bu şekilde kurumsal bir adım atmamış olan firmaları da göreceksiniz. Antalya Turizm Fuarı’nın adı Antalya ama gönlü Türkiye. Antalya’daki turizm sektörü güçlü ve dinamik olunca Türkiye’nin tüm turizm bölgeleri o dinamizmden yararlanıyor ve o devam ediyor.

Dolayısıyla bizim Fethiye, Bodrum, Marmaris, Datça, Didim, Erzurum, Kapadokya gibi  şehir kurumsalı anlamında önemli katılımcılarımız var. Kuzey Kıbrıs yine her zaman olduğu gibi bizimle ve partner ülkemiz. Geçen sene 58 ülkeden katılımcı vardı. Bu sene de bu sayının altına düşmeyeceğini öngörüyoruz.

“İLK GÜN BİZİMLE OLANLARIN %96’SIYLA DEVAM EDİYORUZ”

STK’ların destekleri var mı?

Her biriyle temasımız var. Biz 2019 yılında ilkini yaptık, sonra pandemi girdi araya, herkes birazcık kendi derdine düştü. Orada herkes kendi yoluna gitti ama bugünlerde yine aynı yolda buluşmalarımız başladı. Onların destekleri de artarak devam edecek.

Başından beri Kilit Grup en önemli destekçimiz. Bu yıl İş bankası da ana sponsor olarak aramıza katıldı; Prime Travel, Tatilbudur, Gezinomi, Sun&Fun, Som Elektronik gibi 30’un üzerinde sponsorumuz var ve bu destek veren firmaların birçoğu o günden bugüne var. Onlara ayrıca teşekkür etmeliyiz şehrimiz ve ülkemiz için yepyeni, orjinal bir marka üretimine destek verdiler katma değer ürettiler.

Antalya Turizm Fuarı’nın bir de şöyle bir özelliği var; pandemiye rağmen, ekonomik krizlere rağmen, ilk günden bugüne kadar katılımcılarımız ve bizimle birlikte olanların neredeyse yüzde 96’sıyla birlikte devam ediyoruz. Büyüklerimizin destekleri ile fark yaratmaya devam edeceğiz.

Ziyaretçi hedefiniz var mı?

Geçen sene 23 bin 600 ziyaret gerçekleşti, bu sene 30 bin olarak öngörüyoruz. Ben fuarcı değilim, ben turizmciyim. Antalya Turizm Fuarı’nı dizayn ederken de bir fuarcı gözüyle değil, bir otelci gözüyle dinamiklerini oluşturdum. Bu ezber bozan yapımız devam edecek. Dünyada da bu anlamda atabileceğimiz önemli adımlar var. İddiam şu, Türk turizmcisini her branşta, dünyanın her yerinde çok daha fazla göreceksiniz. Kişiler bir sürece başladı, şimdi markaları görmeye başlayacaksınız. Yarın da liderlik ettiğini göreceksiniz. Antalya Turizm Fuarı bu anlamda da adımlar atacak. Türk turizmcisinin iddiasını dünyanın her yerine taşımak istiyoruz.

 

Yorum Yaz

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.